Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Pr' Laškarju je fletno biti

Zdi se, da se je poletje komaj začelo, da smo se šele včeraj razveselili začetka počitnic in zasluženih poletnih dopustov … pa je vendar pred nami že začetek novega šolskega leta in novega delovnega obdobja. V času priprav na prihajajočo sezono se oziramo nazaj in razmišljamo, kako nadaljevati, kaj in kako nadgraditi, kaj spremeniti.

Na kmetiji Pr' Laškarju smo februarja organizirali tečaj šivanja za mlade. Naučili smo se, kako zarobiti hlače ali krilo in kako polepšati naša oblačila z našitki. Seznanili smo se z uporabo šivalnega stroja in izdelali vrečke, ki smo jih napolnili z dišečo sivko. Ob zaključku tečaja smo sešili tudi ročne lutke in z njimi celo uprizorili mini lutkovno predstavo.

Mesec april je na našo kmetijo pripeljal ljubitelje igranja na ustno harmoniko. Profesor Vladimir Hrovat nas je ob dveh zaporednih koncih tedna učil osnov igranja na kromatično ustno harmoniko. Skupnemu uvajanju so sledile individualne ure, na koncu pa še skupna zaključna vaja ter nastop pred domačimi. Nasvet ob zaključku tečaja je bil: "Vztrajajte in učite se še sami, da osnove ne bodo šle v nič – zaigrajte na orglice!"

Maj in junij sta se vrtela na rolerjih. V organizaciji podjetja Vivian, d. o. o., so rolerske spretnosti usvajali predvsem najmlajši, pogum za pridobitev tovrstnega znanja pa je pokazala tudi ena mamica.

Zaključek sezone 2012/13 se je zgodil pod domačim kozolcem. Šesto leto zapored smo v kresnem času izvedli prireditev, s katero želimo ohranjati slovensko ljudsko tradicijo, obujati spomine in umiriti divji ritem vsakdanjega življenja. Naslov letošnje prireditve je bil "O kresi se dan obesi". Obiskala nas je priznana Tamburaška veteranska skupina Bisernica iz Reteč pri Škofji Loki, kjer so se tamburice prvič oglasile že pred 90 leti. Kot se za kresni večer spodobi, smo po prireditvi prižgali kresni ogenj in ob njem zapeli še nekaj slovenskih ljudskih pesmi.

Najdaljši dan ali najkrajša noč, kakor vam je ljubše, sta pomenila vstop v počitnice, ki se zdaj končujejo.

Vsem, ki ste nas v sezoni 2012/13 na kmetiji obiskali, nas pri delu podpirali ali se udeležili katerega od tečajev, ki jih organizira podjetje Vivian, d. o. o., se zahvaljujemo za zaupanje in vas vabimo, da pridete še kdaj. Načrtov za prihodnost nam ne manjka:

– zadnji teden v avgustu (26.–30. 8. 2013):

18.00–19.00 ZABAVNI ROLERSKI TEDEN

16.3017.30 INTENZIVNI TEČAJ ROLANJA ZA ZAČETNIKE 

– september/oktober 2013: ZAČETNI IN NADALJEVALNI TEČAJI ROLANJA

– oktober/november 2013: ŠIVANJE KOT USTVARJALNOST

– januar/februar 2014: PLETILKE IN KVAČKA V ROKAH, ŠAL OKOLI VRATU

– marec/april 2014: NASTOPANJE – MOJA ŽELJA IN IZZIV

– april, maj, junij 2014: ZAČETNI IN NADALJEVALNI TEČAJI ROLANJA

– junij 2014: PRIREDITEV POD KOZOLCEM

Z mesecem oktobrom lahko rezervirate termin za rojstnodnevno praznovanje svojega otroka (5–12 let). Termini bodo na voljo vsak petek od 17.00 do 20.00, zabave bodo na kmetiji Pr' Laškarju.

Vsak dogodek bomo tudi v prihodnje najavili v Našem časopisu, vse podrobnosti pa najdete na naši spletni strani: www.ekolaskar.com / VIVIAN.

 

Začetni oziroma nadaljevalni tečaj rolanja bo že 9. septembra 2013 ob 18. uri.

Prijave na: 040 462 373, vivian@siol.com

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi