Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Iz Loža s štirimi pokali

Gasilske tekmovalne ekipe iz borovniške doline, ki so se opogumljene z uspehi na tekmovanju GZ Vrhnika odpravile na regijsko gasilsko tekmovanje, s tokratnim izkupičkom sicer niso bile najbolj zadovoljne, prav slabo jim pa tudi ni šlo. S tekmovanja v Ložu, 12. oktobra, so prinesle kar štiri pokale, ki so obenem vstopnice za državno gasilsko prvenstvo prihodnje leto.
Dva pokala sta si priborili ekipi PGD Brezovica pri Borovnici, in sicer pionirke 1 zlatega ter pionirke 2 srebrnega, PGD Borovnica pa je (ne)pričakovano slavilo v kategoriji veterank, medtem ko je veteranom za prvo mesto zmanjkala zgolj ena točka. "Če bi šlo samo za čas, bi pionirji, pionirke in mladinke pobrali pokale v vseh disciplinah, tako kot na Drenovem Griču, ampak je bilo preveč govorjenja in napak pri razvrščanju. Pionirji samo zaradi govorjenja že drugič zapored ne bodo videli državnega prvenstva. Dekleta so bila precej bolj pridna in zato tudi uspešna," je izkupiček tekmovanja komentiral predsednik brezoviških gasilcev Jože Drašler, sicer mentor pionirskih ekip. Zanj je bil to predvsem izjemen logistični podvig. Spraviti skorajda stotnijo otrok in mladine na tekmovanje ni ravno mačji kašelj, priskrbeti vsem tekmovalne uniforme pa je skorajda misija nemogoče: "Veseliš se uspeha na medobčinskem tekmovanju, po drugi strani te pa glava zaboli, ko je treba za regijsko tekmovanje nabaviti predpisane obleke." Glede državnega gasilskega tekmovanja, na katerem so osvojili tudi že četrto mesto, spet pa naj bi se ga udeležili naslednje leto, je zmerno optimističen: "Gasilske tekme so specifika. Če bo tisti trenutek vseh devet pri stvari in bo koncentracija, se lahko uvrstimo tudi med prvih deset. Če ga ena polomi, pa je konec."

Po drugi strani je bil z izkupičkom regijske tekme "izjemno zadovoljen" mentor veteranskih ekip pri PGD Borovnica Vili Mevec, ki je pri veteranih sicer pričakoval, "da bo en pokal, prvo ali drugo mesto, ker so v regiji že nekaj let v samem vrhu", za veteranke pa je bolj "potiho upal" na dobro uvrstitev, pač glede na izvrsten uspeh na Drenovem Griču. Ekipa veterank, ki je stara komaj eno leto, za seboj pa ima zgolj tri tekmovanja, mu je priborila zmagovalni pokal. "Med prvim in drugim mestom je bilo 16 točk razlike, tako da je bilo rezerve še pa še. Bil sem prijetno presenečen, nisem pričakoval prvega mesta," je priznal Mevec, glede uvrstitve veteranov pa je pojasnil, da se jim je drugo mesto "ponesrečilo za manj kot eno točko. Prikradla se je napaka, ki se na vajah ni porajala nikoli, tam se pa je. Se zgodi, celo pri profesionalcih." Glede prihodnjega leta pa podobno kot brezoviški kolega bolj ugiba. Z veterani je bil na državnem prvenstvu že osemkrat, lani so bili med 37 ekipami dvajseti, pred leti skorajda med desetimi najboljšimi v državi. Glede veterank pa pravi: "Lahko da bo zelo dobro, lahko pa bo le zlata sredina. Ne vem, kakšna je konkurenca med dekleti. Verjamem, da bo lep uspeh."

 

Damjan Debevec, foto: Blaž Palčič

Oglejte si tudi