Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Tik-Tak borovniški prvak

Pozno jeseni se je zaključila že enajsta borovniška liga v malem nogometu. Naslov prvaka je osvojila ekipa Tik-Tak, najboljši igralec je bil Darko Bičanin, strelec Zlatko Jankovič in vratar Rasim Čehič.
»Že enajsto leto imamo ligo, kar je nedvomno uspeh. Ekipe se rade vračajo, mladina je vsako nedeljo na igrišču. Najbolj pa sem zadovoljen, da ni poškodb in ne nasilja,« je zaključek letošnje lige, po dolgih štirinajstih krogih, ko so odigrali tudi jubilejno tisočo tekmo, pokomentiral dolgoletni organizator Ivo Mršić. Preizkušenj mu letos prav gotovo ni manjkalo. Če drugega ne, je dež vsaj dvakrat ponagajal, da so morali ligo sproti prestavljati. Med drugimi izrednimi dogodki poškodb na srečo ni bilo, je pa moral sodnik kar nekajkrat razgreta čustva krotiti s sodniškimi kartoni: »Bilo je nekaj rumenih, a to bolj vzgojno, da se fantje umirijo. In le en rdeč v vseh štirinajstih krogih. Nobena ekipa se ni pritožila čez dane kartone.« Bolj je šlo proti koncu, večja je bila tekmovalnost, je razložil Mršić, bitka za prvaka lige je bila med prvimi tremi ekipami precej tesna. Nazadnje je ta laskavi naslov vendarle osvojila ekipa Tik-Tak Gradbeništvo Sandi, za njo se je uvrstila ekipa Fit šport, tretje mesto je pripadlo ŠD Bad Boys Elite. Nato so se do osmega mesta zvrstile še LMC Avtocenter, 100+, LTH Castings, Racmani ter KMN Optimisti II. Borovničani po razpadu ekipe KMN Optimisti I žal ne posegajo več po najvišjih odličjih, a važno je sodelovati, pravijo. Za ferplej pa so bili to pot nagrajeni Racmani.

Najboljšega strelca lige, zanimivo, ni dala zmagovalna ekipa, temveč drugouvrščeni Fit Šport. S štiridesetimi zadetki je bil Ljubljančan Zlatko Jankovič daleč najuspešnejši strelec lige. Žogo po igrišču preganja že osemnajst let, zadnjih osem let tudi po borovniškem asfaltu. Pravi, da je najboljši strelec resda deležen malce bolj grobe igre s strani nasprotnikov, a da je tega že navajen. Svoj uspeh v veliki meri pripisuje ekipi, sicer pa je njegov recept kratek: »Odkrivaš se, spremljaš igro in na koncu zabiješ gol. To je to.« Kdo ve, morda mu nekoč uspe celo poseči po nazivu najboljšega strelca lige vseh časov, ki ga ta trenutek s 188 goli nosi Darko Bičanin, letos soglasno imenovan za najboljšega igralca. »Redko se zgodi, da je za najboljšega igralca lige izbran član petouvrščene ekipe (100+), toda za Darka to ni nobeno presenečenje. Darko je igralec, ki si ga vsak želi imeti v svoji ekipi. Odlično obvlada nogometno tehniko, njegova mirnost je pregovorna, vedno je nasmejan in z njim v igri vsi njegovi soigralci igrajo bolje kot običajno,« so o njem zapisali organizatorji. Medtem ko eni streljajo, drugi branijo in med temi je bil daleč najboljši vratar Rasim Čehič. O njem pa organizatorji takole: »V vseh nastopih je pokazal odlično in odločno branjenje. Tako odločno, da smo se kar malo bali za njegovo zdravje, saj se meče po asfaltu kot po najmehkejši travi in nikoli ampak res nikoli ne popusti. Tak pristop lahko samo spoštujemo.«

 

Rasim Koštić novi predsednik ŠD Optimisti

Prihodnje leto Optimiste po besedah Iva Mršića zopet čaka obilica dela. Da bi borovniška liga zopet gostila po šestnajst ekip ali da bi celo izvedli zimsko dvoransko ligo, izključuje, saj da nimajo ne dovolj kadra niti primerne dvorane. Poleg tega imajo borovniški nogometni navdušenci dovolj dela že z urejanjem igrišča v Bistri, kjer je na mestu starega že zrasel nov objekt. Odprtje se menda obeta enkrat maja oz. junija, ko so tam nekoč že potekale tradicionalne tekme. Morda se jim tedaj pridružijo še prijatelji iz Bosne in Hercegovine, kamor so se pred kratkim podali na povratno prijateljsko tekmo. Na tujem igrišču so tokrat povedli s šest proti pet in se oddolžili za poraz na Dolu. Kako bo v prihodnje krmarilo Športno društvo Optimisti, pa bo seveda precej odvisno tudi od novega predsednika Rasima Koštića, sicer lastnika podjetja Gradbeništvo Sandi iz Notranjih Goric.

 

Damjan Debevec, fotografije: DD

Oglejte si tudi