Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Koncert Ansambla bratov Poljanšek z gosti

18. aprila se je v organizaciji Društva ŽPZ Tonja v Borovnici odvil prijeten koncert članov Ansambla bratov Poljanšek. S seboj so pripeljali mladi Ansambel Poljanšek ter humorista Konrada Pižorna - Kondija, na odru pa so se jim pridružili še plesalci domače folklorne skupine Šumnik.
Po ubrani uvodni melodiji je bil kar pravi čas za pozdrav znanega ansambla, krajšo predstavitev vseh sodelujočih in napoved prijetnega večera, ki je ob dobri volji nastopajočih vabil k predajanju užitkom ob poslušanju izbranih pesmi. V ozadju pa so z aktivnim plesom lahkih nog občinstvo razveseljevali plesalci folklorne skupine Šumnik.

Ansambel bratov Poljanšek ima korenine v Tuhinjski dolini, kjer so nanj zelo ponosni, saj občinstvo po Sloveniji in drugod razveseljuje že več kot 40 let. Seveda so glasbeniki tudi imenitni vzorniki mlajši generaciji. Pa je skupina mladih zavihala rokave, pobudnik je bil Rudijev sin Sandi Poljanšek (kitarist, pevec in animator), ter ustanovila Ansambel Poljanšek, ki zdaj veselo preigrava pesmi Ansambla bratov Poljanšek in drugih. Njihov izbrani repertoar je tokrat pustil nepozaben pečat, na avgustovski gasilski veselici v Brezovici pri Borovnici pa nam obetajo še veliko kakovostnih melodij in razigranih pesmi.

Rudi Poljanšek je namreč v Borovnici in Brezovici pri Borovnici že nekaj let cenjen in potrpežljiv učitelj harmonike, in glede na veliko zanimanje naše mladine mu dela še dolgo ne bo zmanjkalo. Ta večer je nastopilo tudi nekaj njegovih učencev. Franci Kržič, Nik Drašler in Marcel Pristavec so iz harmonik spretno izvabljali lepe in poskočne melodije, Karmen Razbornik pa je zaradi lažje poškodbe morala harmoniko za nekaj časa odložiti in se je tokrat pridružila dobro razpoloženemu občinstvu.

Za smeh in dobro voljo je poskrbel tudi dramski igralec Konrad Pižorn - Kondi, tokrat v vlogi iznajdljivega humorista.

Prijeten večer se je še prehitro odvil, lepo doživetje pa nas je spremljalo še v naslednje pomladne dni.

                                                                       Jožica Rupar

 

Oglejte si tudi