Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

Obisk Radia Ognjišče

V letošnjem šolskem letu je na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica zaživel izbirni predmet Vzgoja za medije – radio.

Obiskovalo ga je 17 učencev 7. in 8. razredov. Veliko časa smo posvetili premagovanju treme pred nastopanjem, se posvetili radijski retoriki, poslušali voditelje različnih radijskih postaj, se snemali in poslušali … Oblikovali smo tudi šolski radio; pripravljali različne prispevke, predstavljali učitelje naše šole, obveščali o šolskih dogodkih ter dosežkih naših učencev. 
Med šolskim letom smo na obisk povabili Marjana Buniča, radijskega napovedovalca na Radiu Ognjišče. Študiral je slovenščino in pedagogiko, več let je poučeval slovenščino na osnovni in srednji šoli, nato ga je pot zanesla v medijske vode. Delal je kot voditelj na številnih televizijskih postajah, vodi različne oddaje, kvize, prireditve in koncerte, glas posoja različnim likom v risankah, animiranih filmih in oglasnih sporočilih. Predstavil nam je svoje delo, povedal, kako skrbi za glasilke in še marsikaj zanimivega.
Ob zaključku pouka pa smo se z vlakom odpeljali v Ljubljano in obiskali Radio Ognjišče. Podrobno nam ga je predstavil tamkajšnji voditelj Jure Sešek skupaj s svojimi sodelavci. Popeljal nas je skozi radijske prostore, razložil, kako deluje radio, kakšno delo opravljajo voditelji, napovedovalci, novinarji, uredniki in tehniki. Povabil nas je tudi pred mikrofon in z nami posnel krajši pogovor, ki bo predvajan v otroški oddaji Sobotna iskrica, ki jo vodi in pripravlja. Morda pa je ob vsem tem koga navdušilo radijsko delo …

Učiteljica Vesna Sever Borovnik

Oglejte si tudi