»London Spirits Competition« je ocenjevanje, na katerem
poleg kakovosti pijače kot kriterije upoštevajo tudi druge vidika izdelka,
predvsem je to privlačnost embalaže in razmerje vrednosti in cene izdelka. Jele
Kitt je tako na Otok poslal svojo viljamovko, ki so jo skuhali z novim modernim
kotlom za žganjekuho. Ob njej ni treba stati zraven in nalagati na ogenj, kot
se to počne še na dobri stari način, pač pa je voden preko računalniškega
programa. Najprej je bil seveda namenjen destilaciji ameriških borovnic, potem
pa so se odločili, da bi poskusili tudi z viljamovko. Ker je treba dan danes
stopiti iz povprečja, so klasično žganico nadgradili še z narezanimi krhlji.
In kaj narediti z odlično viljamovko v času polletnega
zaprtja barov in gostiln? Pošlješ jo na različna mednarodna tekmovanja. »Letos
smo na televizijski oddaji videli, da je kar nekaj tekmovanj na tem področju in
smo se odločili, da tudi mi poskusimo z našimi vzorci, kajti pohvalil jo je
vsak, ki jo je poskusil,« je povedal Tine Palčič. In to so s podelitvijo
srebrne medalje potrdili tudi londonski strokovnjaki. Kot da bi s tem dali tudi
obliž na rano vsem, ki se že nestrpno veselijo dneva odprtih gostilniških vrat.
Čestitke nagrajencu in na zdravje, ki si ga vsi tako močno že želimo.
Rok Mihevc




