Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pomlad v vrtcu Borovnica

Topli dnevi so nas vabili na igrišče, na sprehode in na različne izlete. Mlajši otroci so se veselili igre na igrišču in terasi, starejši otroci pa so se odpravili na daljše pohode do bližnjih in oddaljenih krajev.
V mesecu aprilu smo obeležili tudi dan Zemlje. Strokovne delavke smo se potrudile, da smo na najrazličnejše načine otrokom približale dejstvo, kako pomembno je poskrbeti, da je naša okolica čista in da jo moramo varovati.
Naše igrišče pa ni samo prostor za igro, ampak se lahko spremeni tudi v gledališče. Ogledali smo si lutkovno predstavo o krtku Zlatku, ki se je srečeval s prav posebno težavo. Vendar krtek Zlatko ni bil od muh … prav taisti težavi je prišel do dna in otroci so mu na koncu navdušeno zaploskali.

Uredil se je tudi naš vrtiček. Del v zeliščni kotiček, kjer bodo rasle najrazličnejše dišavnice in zelišča, ki jih bomo strokovne delavke pridno nabirale in jih shranjevale za čaje in zeliščne paketke. Drugi del pa se je spremenil v »čutno pot«, kjer bodo otroci usvajali senzomotorične spretnosti  preko naravnih materialov.

Natalija Strmšek

 

 

Oglejte si tudi