Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Pozornost Dolanskih fantov in deklet do starejših

Na Dolu je že nekaj časa ustanovljeno društvo Dolanskih fantov in deklet, ki ima novo, pomlajeno vodstvo. Mlajši člani so ponovno začeli s tradicijo, in sicer s posvečanjem starejšim in obeleževanjem praznikom čez leto.
Tako so v petek po 8. marcu pripravili kulinarično-kulturni večer, namenjen njihovim krajankam. Dobile so nagelj, postregli so penino, domače pevico in prigrizek. Za glasbo je med sproščenim pogovorom poskrbel Domen Čerin. Slišati je bilo mogoče veliko skladb znanih slovenskih kantavtorjev, ni manjkalo ameriških »country klasik«. ”Malo smo tudi zaplesali, bilo je prijetno vzdušje, prijetno kramljanje in slišati je bilo željo, da bi dogodek zopet postal tradicionalen in bi se krajani še dobili na podobnih prireditvah.”

Ker imajo na Dolu 15 krajank, starejših od 80 let, so se spomnili z obiskom tudi na njih. Veseli so, da so lahko govorili z njimi, saj so ženske polne modrosti, dobre energije in skoraj vse so na nogah. Najstarejša je stara 97 let in je izrazila veliko veselje, zadovoljstvo in zahvalo, da se mladi vračajo k stari tradiciji in pozornosti do starejših. V imenu vaščank Dola in Laz se je zahvalila Marjanca Gabrovšek: »Dragoceno je bilo srečanje za dan žena in pogovor z vaščani, ko smo se po dolgem času videli in prepoznali. Zahvaljujemo se za topel sprejem, Domnu Čerinu za raznolik, prijeten glasbeni program in predsedniku društva Dolanskih fantov in deklet Gašperju Čerinu za celovito organizacijo dogodka.«


Rok Mihevc

foto: Lili Zakrajšek, Nenci Stevanovski

Oglejte si tudi