Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Prvo tekmovanje v spajanju sesalnega voda GZ Vrhnika v Kačeniji

Z obnovo gasilskega doma v Brezovici pri Borovnici so se odprle tudi prostorske možnosti za organizacijo nekaterih tekmovanj. Tako so v soboto, 11. marca, kačanski gasilci že gostili prvo tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Tekmovalo je 26 ekip in sicer iz društev: Drenov grič – Lesno Brdo, Žažar, Podlipa Smrečje, Sinja Gorica, Log, Kamnik pod Krimom in Brezovica pri Borovnici.
Po tekmovalnem delu je sledila podelitev priznanj in pokalov. Najprej je zbrane pozdravil zdaj že nekdanji poveljnik Damjan Turšič, ki je spomnil, da so v društvu končno prišli do primernih prostorov, da se da speljati takšna tekmovanja in da se “končno lahko vidimo tudi na našem koncu”. Predsednik Gasilske zveze Vrhnika Vinko Kršmanec se je zahvalil organizatorjem in čestital vsem udeležencem tekmovanja. Spodbudno je ocenil, da je napredek očiten in da rezultati pod 20 sekund kažejo, da so tekmovalci izurjeni in pripravljeni za kakršnokoli posredovanje oz. delo v gasilstvu. Želi si, da se takšna tradicija tekmovanj v njihovi zvezi nadaljuje, “da bi sodelovali v čim večjem številu in bile ekipe na ta način uspešne. Pomembno pa je tudi samo druženje.”

S svojim obiskom je tekmovalce počastil tudi poslanec državnega zbora Bojan Čebela, ki je goste spomnil, da jih gosti društvo, ki mu ne manjka znanja, poleta, zanosa in mladine. “So regijska tekmovanja, ko mlajši člani poberejo vse, kar se da pobrati. Sem pa slišal, da je huda konkurenca, rezultati so vsako leto boljši, slabih ni več, kar je dobro.” Iz srca je čestital Vinku Keršmancu za doprinos, ki ga je dal zvezi, “za enakost med vsemi in kako je znal brzdati čustva in to energijo usmeril v rezultate in pravilni odnos do gasilstva. Pod njegovim vodstvom sta v tej zvezi nastala dva nova društva, kar je unikum v slovenskem prostoru.” Unikum pa je tudi Prostovoljno gasilsko društvo Brezovica pri Borovnici, je še ocenil Čebela. “Ko sem bil župan, so me seznanili, da bodo začeli zidati dom. Po eni strani sem bil presenečen, ker za dom rabiš tudi kravco. V isti sapi se je zidalo in nabavil se je avto. Tega ne vidiš vsak dan in bilo je uspešno. Moram reči, da je bilo vodenje zgledno in se od njih lahko marsikaj naučimo.”

To je bilo tretje in zadnje tekmovanje v tej sezoni. V skupnem seštevku so tako rezultati sledeči:

Člani A
1. Drenov grič Lesno Brdo A1
2. Drenov grič Lesno Brdo A3
3. Žažar
4. Podlipa Smrečje
5. Drenov grič Lesno Brdo A4
6. Brezovica pri Borovnici A2 (Matic Pristavec, Marcel Pristavec, Miha Pristavec, Jaka Pristavec, Tilen Hribar, Tim Marinšek)
7. Drenov grič Lesno Brdo A5
8. Sinja Gorica A1
9. Brezovica pri Borovnici A1 (Timon Stanovnik, Gal Stanovnik, Urban Kržič, Franci Kržič, Nik Drašler, Nejc Drašler)
10. Log
11. Sinja Gorica A2

Članice A
1. Drenov grič Lesno Brdo
2. Podlipa Smrečje
3. Brezovica pri Borovnici A2 (Barbara Debevec, Patricija Drašler, Ema Petrovčič, Tinkara Turšič, Jerca Jerele, Eva Turšič)
4. Log
5. Brezovica pri Borovnici A1 (Karmen Kržič, Teja Rus, Anja Košir, Nina Košir, Tajda Košir, Nika Pristavec)

Člani B
1. Podlipa Smrečje
2. Drenov grič Lesno Brdo B2
3. Brezovica pri Borovnici (Igor Debevec, Boštjan Verhovec, Rok Suhadolc, Gašper Korošec, Branko Pristavec, Marko Turšič)
4. Kamnik pod Krimom
5. Log

Članice B
1. Brezovica pri Borovnici B1 (Jana Meden Verhovec, Petra Suhadolc, Štefka Petrovčič, Petra Turšič, Olga Pristavec, Andreja Korošec)
2. Podlipa Smrečje
3. Drenov grič Lesno Brdo B1
4. Log
5. Brezovica pri Borovnici B2 (Gabrijela Rus, Mojca Hren, Tina Debevec, Darinka Novak, Karmen Turšič, Špela Jereb)

Rok Mihevc

Oglejte si tudi