Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

130 let PGD Borovnica

PGD Borovnica letos praznuje 130 let delovanja. Ob tem jubileju bomo izdali zbornik, v katerem bo predstavljena celotna zgodovina gasilstva v borovniški dolini, od samih začetkov v letu 1885 pa vse do današnjih dni. Zbornik bo vključeval tudi pregled delovanja preostalih gasilskih društev v naši občini (PGD Breg - Pako, PGD Brezovica pri Borovnici ter nekdanja PIGD Fenolit in PIGD Liko). Predstavili ga bomo julija na osrednji lokalni prireditvi Praznik borovnic.

Zbornik kot knjiga je trajen in poseben spomin, zato vabimo vse simpatizerje in podpornike PGD Borovnica, da nam pomagate s svojim denarnim prispevkom. Organizacija praznovanja 130-letnice našega društva in predvsem izdaja zbornika ob vseh sprotnih investicijah v opremo za nas predstavlja velik finančni zalogaj, zato bomo za vaše prispevke neizmerno hvaležni, v zahvalo pa vas bomo seveda navedli v zborniku in vam en izvod tudi izročili.

 

Nadaljnje informacije lahko dobite pri predsednici društva Saši Mevec Pušnik (041 960 620) ali nam pišete na e-naslov pgdborovnica@gmail.com.

Za pomoč in sredstva, ki nam jih boste namenili, se vam iskreno zahvaljujemo in vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

 

Napovednik dogodkov ob 130-letnici PGD Borovnica:

-          petek, 17. 7. 2015: predstavitev zbornika in odprtje razstave o gasilstvu v borovniški dolini,

-          sobota, 18. 7. 2015: osrednja prireditev ob 130-letnici gasilstva s parado gasilcev,

-          nedelja, 26. 7. 2015: zahvalna maša ob 130-letnici gasilstva v borovniški dolini.

 

VABLJENI!

 

Saša Mevec Pušnik,      

predsednica PGD Borovnica

Oglejte si tudi