Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Ajdovke so aktivne tudi proti koncu leta

Ajda ni samo ime društva, ki ga sestavljajo marljive podeželske žene, temveč je tudi nadvse priljubljena in zdrava rastlina. V soboto, 16. novembra 2019, je v Lovskem domu Borovnica potekal kuharski tečaj v organizaciji DPŽ AJDA Borovnica z naslovom »Ajda v naši kuhinji«, ki ga je vodil kuharski mojster Robert Mrzel. Članice so spoznavale različne recepte, ki vsebujejo ajdo, in bolj podrobno spoznale najrazličnejše priprave omenjenega žita.
Prehana, ki je obogatena z ajdo, pozitivno vpliva na zdravje ter zmanjšuje tveganje visokega krvnega pritiska in holesterola. Ajda deluje probiotično in izboljšuje imunski sistem telesa ter pripomore k zaščiti pred boleznimi srca. Najbolj popularen recept, ki ga je kuharski mojster delil tudi s članicami društva, je ajdova kaša z gobami. Članice vsekakor niso zapustile kuharskega tečaja s praznim želodcem, saj jim je kuhar pokazal različne enostavne recepte, ki jih lahko pripravijo tudi same doma. 

Članice društva pa so rade kreativne tudi na drugih področjih. Koliko je še takih, ki po pošti pošljejo praznična voščila svojim bližnjim? Članice društva AJDA jih z veseljem tudi same izdelajo. Zato je v začetku decembra potekala delavnica izdelave voščilnic z napravo Sizzix in Ultimate Pro. Gre za posebna pripomočka za ustvarjanje voščilnic, ki voščilnicam dodata poseben umetniški pridih.

Še ena kreativna delavnica z naslovom »Namizna keramika« je potekala 26. novembra 2019. Delavnico je vodila Nataša Pezdir, NPK lončarka (diplomirana vzgojiteljica in montessori pedagoginja), ki že vrsto let ustvarja unikatne izdelke iz keramike in stekla. Članice so iz gline izdelovale svečnike, krožnike, sklede in adventne venčke, ki v prazničnem času krasijo naše domove. Udeleženke delavnice so se strinjale, da so izdelani okraski tudi lepo novoletno darilo. 

 

VOŠČILO: DPŽ AJDA Borovnica želi zadovoljstva polno leto 2020

Tina Mazi, predsednica DPŽ AJDA Borovnica in upravni odbor društva vam vsem bralcem Našega časopisa želi zdravo, srečno ter lepih trenutkov polno in ljubeznivo leto 2020. Naj se vam dogajajo samo lepe in prijazne stvari. Bodimo strpni in tolerantni, ljubeznivi in nasmejani ter poskrbimo, da bomo takšen pogled prenašali tudi na druge. 

Oglejte si tudi