Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

»Edina sprememba v 30 letih je barva peska na bankini«

Po vseh štirih zborih občanov bi lahko rekli, da je bil tisti v Domu krajanov Dol-Laze »najbolj živahen«.

Poln dom je pričal o tem, da se občani počutijo pozabljene s strani občine, kot so opozarjali ves večer. »Vse, kar se je spremenilo v 30 letih, je barva peska na bankini,« je bolj zares kot za šalo pripomnil eden ob občanov.

Po uvodni predstavitvi župana Petra Črnilogarja o projektih občine, o katerih pišemo v članku vaškega odbora Borovnica, so na svoje težave, želje in zahteve opozorili tudi Dolani in Lažani. Svetnik Boštjan Zakrajšek je županu Črnilogarju in podžupanu Jožetu Korošcu izročil seznam, s katerim želi opozoriti, da je občina pozabila na Dol in na Laze. Prva na seznamu je ureditev regionalne ceste, s katero si želijo pločnik in razsvetljavo. Opozarjajo na ovinek na cesti na Laze in nevaren del predvidene kolesarske povezave skozi Logar. Želijo si še asfaltiranje vaških cest, omejitev hitrosti pri nogometnem igrišču, ureditev meteornih vod, vodovod do Novakovih, ureditev pritiska in legalizacijo doma krajanov. V razpravi so opozorili tudi na visoke hitrosti čez Dol in na neučinkovitost radarja pri Pivkovem ovinku. In če so nekateri pri rešitvi te težave izpostavili ležeče policaje, pa so se na drugi strani oglasili tisti, ki jih nočejo.

Župan in podžupan sta v odzivu na izročen seznam in burno razpravo zagotovila, da je občina v fazi za pripravo temeljev načrta za ta del kraja, prav tako sta spomnila, da je njihov mandat dolg komaj leto dni in da večjih sprememb v tem času ni bilo možnih. Tudi svetnik Peter Svete se ne strinja s trditvami, da na tem območju v 30 letih ni bilo nič narejenega in pri tem spomnil na ureditev kanalizacije, asfalta, infrastruktre, razsvetljave … Kljub bolečinam Dola in Laz je pričakoval pozitivnejšo razpravo, zato je pozval občane, da se naj obrnejo nanj in na druge svetnike tega dela občine, saj da je te komunikacije premalo.

Vaščani so pred zaključkom debate le priznali, da kritike na Črnilogarja niso upravičene, ker je na položaju komaj leto dni. »Oprostite, ker smo bili tečni, zdaj bomo pa še bolj,« je bila njihova zgovorna sklepna misel.

Rok Mihevc


Oglejte si tudi