Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C

MOJA REKA PRAZNUJE 2018

1390
Deli

V četrtek, 22. marca 2018, ob 17. uri, vas ob Svetovnem dnevu voda vabimo v Tehniški muzej Slovenije, v Bistro, na prireditev MOJA REKA PRAZNUJE 2O18.


Ljubljanica s svojimi pritoki predstavlja dom številnim živalskim vrstam, med katerimi najdemo tudi vidro. Sprehodili se bomo po njenih sledeh in si ogledali informativne table o tej ogroženi vrsti.


Ljubljanica je v zgodovini predstavljala glavno prometno žilo, o čemer pričajo številne arheološke najdbe. Prisluhnili bomo glasovom iz preteklosti, ki jih je skrbno pestovala reka Ljubljanica, 
danes pa so na ogled v razstavišču Moja Ljubljanica.


Ljubljanica predstavlja zeleno žilo Ljubljanskega barja. Zdrav vodni utrip na Barju je ključen tudi za nas ljudi.Pokukali bomo v skrivnostne poti vodovodnega sistema borovniškega vršaja.


Za glasbeno osvežitev bodo poskrbeli
avdio umetnik Karlo Vizek, Ženski pevski zbor Tonja in Big Band Vrhnika.


Praznujte z nami!


Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje, v sodelovanju s  HUD Karel Barjanski, Občino Borovnica in Občino Vrhnika, Tehniškim muzejem Slovenije in Razstaviščem Moja Ljubljanica, Inštitutom za ohranjanje naravne dediščine, Lutra, Komunalnim podjetjem Vrhnika, in podjetjem Avtotrade d. o. o.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!