Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

SKI hotel po štirih letih ponovno odprt

Torek, 10. december, se bo zapisal v zgodovino bohinjskega turizma kot dan, ko je SKI hotel po štirih letih samevanja ponovno odprl svoja vrata.
Od lastnika Zmaga Pačnika ga je v najem vzelo podjetje Kamp Zlatorog d.o.o., ki ga vodita Aco Trampuž in Miran Taslidža. Prav to podjetje je poleti 2013 ponovno vzpostavilo normalno stanje v Kampu Zlatorog v Ukancu.

 

Glede na stanje hotela, v kakršnem ga je zapustil prejšnji najemnik, je Trampužu in Taslidži uspel pravi čudež, da sta s pomočjo 80 izvajalcev obnovitvenih del in popravil uspela hotel ponovno spraviti na visoko raven v pičlih dveh mesecih. V hotelu so namreč še vedno ležale v velikonočnem potresu leta 1998 uničene stvari, zato so morali najprej iz njega odpeljati približno sto kubičnih metrov navlake in smeti, da so sploh lahko začeli delati. Ker prejšnji najemnik iz radiatorjev ob svojem odhodu ni iztočil vode, je bila večina le-teh in cevi popokanih. Zato so morali večino radiatorjev zamenjati in popraviti tudi številne okvare zaradi zmrzali. Prav tako so popravili peč in očistili cisterno za kurilno olje. Zaradi zmrzali je bilo veliko okvar tudi na vodovodnem sistemu, na katerem je bilo potrebno zamenjati večino pip, ventilov in toaletnih kotličkov. Dotrajanost precejšnjega števila oken pa je bila pravzaprav sreča v nesreči, saj so bili prostori v hotelu na stalnem prepihu, ki je preprečil naselitev zidne plesni in splesnitev pohištva. Nekatera stara okna so bila potrebna popravila, vgradili pa so tudi precej novih oken, pri čemer niso skoparili s financami in so nakupili okna s trojno zasteklitvijo. Prostore hotela so tudi dodatno izolirali. Tudi pohištvo v skoraj vseh sobah je bilo potrebno popravila, za kar so poskrbeli mizarji. Zamenjana je bila zunanja ograja. Uredili so tudi SKI room zashranjevanje smuči in SKI bar s številnimi možnostmi za preživljanje prostega časa.

 

Polega naštetih večjih popravil in obnov se je nabralo ogromno število drobnih neodložljivih del in nabav. Tudi zaradi teh se je obnova glede na začetni plan podvojila, prav tako je bil finančni zalogaj bistveno višji, kot sta Trampuž in Taslidža načrtovala. Sredstva za obnovo so bila njuna lastna. Sta pa ponosna, da sta skupaj z izvajalci vsa dela opravila v zastavljenem roku in da so s skupnimi močmi »oživeli mrtvega Bohinjskega konja, ki so ga že najedle mravlje«, za kar številni niso verjeli, da je možno. »Pri tem se želimo iskreno zahvaliti vsem izvajalcem za njihovo prizadevnost, saj so delali v začetku v hudem mrazu in ves čas tudi ob nedeljah, kadar je bilo potrebno. Najlepša hvala pa tudi Žičničarjem oziroma Žičnicam Vogel Bohinj d.d. za pomoč in razumevanje pri obnovi hotela,« je ob odprtju dejal Aco Trampuž.

 

Podjetje Kamp Zlatorog d.o.o. je SKI hotel najelo na dolgi rok in njegovo poslanstvo je nuditi kvalitetno obravnavo gostov v rangu hotela s tremi zvezdicami na enem najlepših naravnih smučišč v Evropi.

 

Ski hotel ima 29 sob s približno 80 posteljami. V letošnji zimski sezoni pričakujejo okoli 2000 nočitev. V normalni sezoni je v hotelu mogoče ustvariti 5000 nočitev, kar želijo realizirati v prihodnjih letih.

 

Na otvoritveni dan, ko smo si hotel lahko ogledali novinarji in bohinjski turistični delavci, je bil hotel za novoletne praznike že skoraj polno rezerviran in dva dni kasneje so vanj že vstopili prvi gostje. Trampuž in Taslidža sta povedala tudi, da je hotel tudi v januarju že kar dobro zaseden. Za konec pa sta predstavila še presenečenje, in sicer botra Ski hotela. Botrstvo je sprejel naš do sedaj najuspešnejši smučarski skakalec Primož Peterka.

Oglejte si tudi