Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Pregled prvih petih mesecev v turizmu

V prvih petih mesecih je bilo v Bohinju zabeleženih 73.875 nočitev, ko prištejemo še planinske in počitniške domove pa 93.296, kar je za 2,2 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.

Pri primerjavi dolžine bivanja pa je vidno malenkostno zmanjšanje. Leta 2011 so gostje v Bohinju bivali v povprečju 2,89 dneva, lani 2,94 dneva in v prvih petih mesecih letos 2,87 dneva.

 

»Rezultat je odraz trenutnih razmer v Evropi pa tudi problematike na lokalnem področju. V zimski sezoni na začetku sezone pomanjkanje snega, potem neobratovanje smučišča Kobla, in problem nekaterih hotelov, ki so bili prvič v zadnjih 10 letih zaprti skoraj ali celo zimsko sezono,« je pojasnil vzroke za slabše rezultate direktor Turizma Bohinj Klemen Langus.

 

»Obeti za glavno turistično sezono pa so kljub temu zadovoljivi, če ne celo dobri. Kaže, da bomo v Bohinju obdržali oziroma povečali število nočitev kot lansko leto,« je navdušeno povedal Langus. Ocena temelji na trenutnih podatkih o rezervacijah. Upajo pa seveda, da bo turistični izplen še boljši, »posebno še, ker se veliko ljudi za počitnice odloča v zadnjem trenutku,« je dejal Langus.

Povezave

www.bohinj.si/si

Oglejte si tudi