Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Evropska sredstva za info središče v Bohinju

V sklopu mreže informacijskih mest v TNP načrtuje JZ TNP vzpostavitev informacijsko-izobraževalnega središča v Bohinju.

Na podlagi pripravljenega projekta je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, Javnemu zavodu TNP 11. oktobra izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za Informacijski center Bohinjka iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini dobrih 900.000 evrov. Vzpostavitev informacijsko–izobraževalnega središča TNP za območje bohinjskega dela TNP je predvidena na danes neustrezno izkoriščeni lokaciji v Stari Fužini do konca leta 2015.

 

Informacijsko središče bo prispevalo k povečanju dodane vrednosti lokalnih storitev, k večji dostopnosti uprave TNP v lokalni skupnosti, saj vzpostavitev središča predvideva tudi delovanje pisarn TNP. Izgradnja središča je pomemben korak za približevanje parka domačinom, saj bo lokalni skupnosti v pomoč pri upravnih postopkih in drugih oblikah svetovanja. Središče bo tudi pomembna  pridobitev v mreži informacijskih mest za  ozaveščanje o pomenu ohranjene narave in kulturne dediščine preko različnih programov  v sodelovanju z lokalno skupnostjo za domačine in obiskovalce Bohinja.

 

Celotna vrednost projekta je 1,4 milijona evrov. Sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo skupno znašajo 1.075.000 evrov, finančni del Ministrstva za kmetijstvo in okolje je 147.800 evrov, delež JZ TNP pa 186.885 evrov. Uresničitev naložbe bo prispevala k ohranjanju in povezovanju naravnih potencialov za razvoj turizma in rekreacije ter pospeševanju lokalnega gospodarstva. JZ TNP je za izgradnjo objekta že pridobil gradbeno dovoljenje, v končni izdelavi je izvedbena dokumentacija. JZ TNP upa, da se bo v tem projektu prepoznala lokalna skupnost za skupno oblikovanje nove razvojne priložnosti v Bohinju.

 

 

Javni zavod Triglavski narodni park

Oglejte si tudi