Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
25°C
2°C
Oceni objavo

Na Vogel na pohod ob polni luni

V petek, 3. aprila, se lahko na Vogel odpravite na voden pohod ob polni luni, ki je zadnji to zimsko sezono in eden od dogodkov, ki bodo obeležili letošnji velikonočni vikend, ko se bo zaključila tudi zimska sezona. Naprave se bodo ustavile na velikonočni ponedeljek, 6. aprila, ob 16. uri. Za zaključek smučarske sezone bomo ta dan na Voglu gostili ljubitelje smučanja po starem od blizu in daleč.
V petek, 3. aprila, bo zadnja možnost v letošnji zimi za sprehod med zasneženimi vršaci Triglavskega narodnega parka ob polni luni. Pohod pod vodstvom vodnika je nezahteven, za lahek dostop v visokogorje pa poskrbi žičnica na Vogel.

"Pohod ob polni luni je dobrodošla popestritev za goste, ki so v Bohinju na počitnicah, saj imajo tako dodatno možnost za aktivno doživetje v naravi. Letos smo imeli tudi srečo z vremenom, vsaj kar se lune tiče, saj so se jo oblaki pridno izogibali takrat, ko je bila polna. Ob kombinaciji polne lune in svežega snega je svetloba lune tako močna, da bi lahko brali knjigo. Kulisa Triglavskega narodnega parka pa pričara tako lepe čarobne podobe, da bodo ostale za vedno v spominu,” pravi Grega Šilc, pobudnik in organizator pohoda, ki se nadeja, da bo vreme služilo tudi ta petek. Prijave na pohod so zaradi omejenega števila prostih mest obvezne. 

 

Na velikonočni ponedeljek pripravljamo že kar tradicionalno srečanje ljubiteljev smučanja po starem. Poleg originalnih, tudi 70 in več let starih oprav, bo možno videti tudi pripravo oz. mazanje smuči z likalnikom na žerjavico, različne tehnike smučanja in starodavno smučarsko opremo za otroke, kar priča o tem, da ljubitelji smučanja po starem niso le starejši ljudje ampak tudi otroci, ki bodo seveda poskrbeli, da tradicija in izročilo ne umreta, temveč se bosta prenašala naprej . Tekma starodobnih smučarjev v veleslalomu se začne predvidoma ob 10. uri. 

 

“Kot vse kaže bomo v letošnji zimski sezoni verjetno dosegli številko 85.000 smučarjev. Med njimi še vedno prevladujejo domači gostje, sledijo jim sosedje Hrvati in Madžari, je pa opaziti vse več gostov iz Azije tudi v zimskem času. Sezona 2014-2015 se v zgodovino ne bo vpisala po rekordnem obisku, temveč po rekordno zgodnjem začetku sezone, ko nas je predzadnji vikend v novembru obiskalo kar 3.000 ljudi. Kljub zelo obetavnemu začetku sezone, pa je sledila bolj klavrna podoba zime vse do druge polovice januarja, ki je resnici na ljubo v teh krajih nismo vajeni. V prihodnosti obstaja velika verjetnost, da se nam kaj takega še ponovi, zato sedaj veliko energije usmerjamo tudi v pripravo temeljev za projekt dodatnega zasneževanja dela smučišča na Voglu. Čeprav je smučanje v marcu praviloma najboljše in je snežna odeja pri nas na Voglu najdebelejša, apetiti po smučanju v pomladanskem času niso niti približno tako veliki kot v začetku zime. Vseeno se bomo potrudili, da bomo najbolj zagretim smučarjem zagotavljali smuko tudi po uradnem koncu sezone, ki se zaključi v ponedeljek, 6. aprila. V praksi to pomeni, da bomo imeli smučišče po tem datumu odprto od petka do nedelje, dokler bodo to vremenske in snežne razmere dopuščale, kar bomo predhodno objavili tudi na naši spletni strani in na socialnih omrežjih," je povedal Boštjan Mencinger, predsednik uprave, in ob tem dodal, da bo gondola na Vogel obratovala vse dni razen med 20. in 23. aprilom, ko bodo na svoj račun lahko prišli še turni smučarji, saj je Vogel imenitno izhodišče za ture po južnih bohinjskih gorah.


 

Matej Kandare, Žičnice Vogel Bohinj, d.d.



***
Povezave do fotogalerij:

Ljubitelji smučanja po starem 2014
Vogel

***

Oglejte si tudi