Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

V Bohinju prvi ponudili skoke na snegu

Zima je bila v višjih legah že novembra radodarna s snegom.

Skakalci SSK Bohinj nismo izgubljali časa in smo na Pokljuki, ki ponuja odlične naravne terene, s pridom izkoristili te danosti za prve skoke v zimski sezoni. Izkoristili smo pravo zimsko idilo in odlične pogoje za skoke. S prostovoljnim delom smo naredili animacijske skakalnice K7, K13 in K20. Na treninge smo povabili tudi klube iz vse Slovenije. Na prvi sneg so prišli skakalci iz šestih klubov.

 

Naši skakalci so opravili že prek 200 skokov, kar je odlična podlaga za začetek tekmovalnega obdobja. Mraz je pritisnil tudi v dolini, zavihali smo rokave in na Poljah z umetnim snegom uredili štiri skakalnice. Starejši skakalci so trenirali še na večjih napravah v Kranju, Planici in v avstrijskem Beljaku. Naši skakalci se večkrat pomerijo tudi v nordijski kombinaciji, zato smo tekačili na odlično pripravljenih progah v Ratečah in na Pokljuki.

 

Smučarska zveza Slovenije je v decembru organizirala tečaj za uporabo programa SMUŠKO, ki se uporablja za izvedbo tekem. Seveda tudi tu nismo manjkali, saj želimo, da so naše tekme izpeljane pravilno.

Za nami je razburljivo leto. Spopadali smo se s finančno krizo, z nesoglasji in še čim, a smo kljub temu dosegali tekmovalne uspehe. Najbolj smo veseli uspehov vseh naših otrok. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam z donacijami in delom pomagali pri delovanju društva in urejanju skakalnic v vseh letnih časih, saj skačemo tudi poleti. Veliko dela in časa je bilo vloženega v urejanje skakalnic, napeljavo elektrike, v pridobitev materiala in opreme: kontejner v izteku skakalnic in še in še bi lahko naštevali. Iskrena hvala tudi za vse vaše prispevke našim skakalcem, ko so vas s koledarji obiskali na domovih.

 

Zahvaljujemo se tudi Občini Bohinj in vsem prostovoljcem SSK Bohinj, da smo lahko uspešno sodelovali na silvestrovanju v šotoru Danica in tako zaslužili nekaj denarja, ki ga bomo namenili za nadaljnje treninge mladih skakalcev.

 

V januarju vabimo učence od 1. do 4. razreda OŠ na že kar tradicionalno šolsko tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi »Skoči z nami«. Regijsko tekmovanje bo letos 14. januarja v Tržiču, državno prvenstvo pa že 30. januarja v štajerskih Vizorah.

 

Za vas bomo zato brezplačno organizirali šolo smučanja, plačate le smučarsko karto. Začetniki bodo spoznali osnove, vsi pa se boste naučili bolje smučati, najpogumnejši pa seveda tudi skakati z alpskimi smučmi na K5 skakalnici. Dejavnosti bomo izvajali na smučišču Senožeta med 18. in 20. uro.

 

Prijave zbiramo v šoli pri učitelju športne vzgoje. Pridi, smučaj in skoči z nami!

 

 

Smučarsko skakalni klub Bohinj

Oglejte si tudi