Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

6. Memorial Joža Korošca

V soboto, 30. novembra, je v večnamenski dvorani Danica Nogometni klub Bohinj organiziral že 6. memorial v spomin na našega dolgoletnega igralca, trenerja in velikega prijatelja nogometa Joža Korošca.

Na turnirju je sodelovalo osem ekip otrok, starih do 13 let, ki so se pomerili med seboj v napetih dvobojih. Skupno je tako svoje znanje predstavilo okoli sto otrok in gledalci smo imeli kaj videti. Udeležba ekip je bila resnično pestra iz vseh krajev Slovenije, od Goriških Brd, Vrhnike, Kranja, Lukovice itd.

 

Gledalci so tako lahko uživali v napetih bojih, ki so bili resnično zanimivi do zadnjih sekund. Najlepše pa je bilo videti, kako skupina otrok deluje homogeno, se skupaj veseli uspehov, skupaj preboleva poraze, na koncu pa so vsi zadovoljni ob zanimivem druženju, ne glede na končni uspeh. Tako se sklepajo mnoga prijateljstva in poznanstva, kar daje čar ekipnim športom, kot je nogomet. Poleg tega pa prikažejo še zelo zavidljivo raven znanja nogometa, ki nam daje upanje na bodoče uspehe slovenskega nogometa, ob katerih se vsi skupaj veselimo. Potrditev našemu klubu pa daje dejstvo, da se klubi iz širne Slovenije radi vračajo v Bohinj, kjer s,e kot pravijo, dobro počutijo in uživajo.

 

Kot vsako leto smo med dobrimi na koncu dobili tudi najboljše. Tokratni zmagovalci memoriala so drugič zapored postali igralci iz Goriških Brd, ki so v finalu šele po streljanju sedemmetrovk ugnali ekipo MNC Dren-Vrhnika. V boju za tretje mesto pa so igralci z Jesenic prav tako tesno premagali domače igralce iz Bohinja, ki so znova dokazali, da v našem klubu z mladimi delamo dobro in se lahko mirno kosamo z mnogo večjimi nogometnimi sredinami po Sloveniji. Pokale in bogate nagrade naših sponzorjev je na koncu podelil župan Občine Bohinj Franc Kramar, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

 

Hvala tudi vsem sponzorjem turnirja ter staršem, ki so pomagali pri njegovi izvedbi. Se vidimo prihodnje leto!

 

 

Andrej Kovačič, NK Bohinj

Oglejte si tudi