Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

90-letnica Emilije Rozman

V septembru je praznovala visok jubilej, 90. rojstni dan, naša mama Emilija Rozman, po domače Zotlarjeva Milana. Rodila se je na Blejski Dobravi v številni družini, ki jo je preživljal v tovarni zaposlen oče. Meščansko šolo je obiskovala na Jesenicah. Takoj po končani šoli pa jo je sestra Jožica povabila v Bohinj, da je pazila na njena dva otroka.

 

V Bohinjski Bistrici je spoznala tudi svojega moža in se od sestre preselila le nekaj hiš stran na Zotlarjevo domačijo. Do leta 1948 je bila zaposlena v taščini trgovini. Po rojstvu hčerke je ostala doma, a je kasneje skupaj z možem delala v tapetniški delavnici.

 

Po tašČini smrti so hišo leta 1971 preuredili v turistične sobe. S to dejavnostjo se je ukvarjala do pred dvema letoma, ko jo je prizadela kap, kasneje pa je utrpela še zlom kolka.

 

Sedaj živi v Zavodu sv. Martina v Srednji vasi, za hišo pa skrbi njen vnuk Matjaž in nadaljuje s tradicijo ter se prav tako ukvarja s turizmom.

 

V svojem bogatem življenju je Milana veliko in z veseljem delala. Postala je prava Bohinjka in si pridobila velik krog znancev doma in po svetu, kar se pozna še danes. Niso je pozabili in jo obiskujejo tudi sedaj, tako da ima v domu daleč največ obiskov. Rada ima družbo, pridno hodi k telovadbi in je tudi članica sveta Zavoda sv. Martina.

 

Ob rojstnem dnevu so ji množično čestitali in jo obiskali, med njimi tudi župan Franc Kramar. Vsi skupaj pa ji želimo še mnogo lepih dni v jeseni življenja.

 

Alenka Varl

Oglejte si tudi