Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

GROZD povezuje in krepi tudi v letu 2014

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Gorenjske GROZD je namenjeno spodbujanju razvoja in delovanja društev, zasebnih zavodov ter ustanov na področju Gorenjske.
Njihove storitve so za gorenjske nevladne organizacije (NVO)brezplačne, saj so sredstva za delovanje pridobili preko Evropskega socialnega sklada.

 

GROZD povezuje gorenjske nevladne organizacije in jim omogoča izmenjavo znanj ter uresničitev skupnih projektov. Na GROZD se lahko obrnejo društvain organizacije, ki želijo povečati stopnjo usposobljenosti prostovoljcev in zaposlenih. Stičišče GROZD predstavlja gorenjskim nevladnim organizacijam priložnost, da vprašanja in probleme, ki jih prinaša vodenje in delo v društvih, zavodih ali ustanovah, rešujejo ob pomoči strokovnih svetovalcev. Nudijo svetovanja in izobraževanja s področij prava, računovodstva, pridobivanja sredstev, priprav projektnih predlogov in prijav na razpise, ustanavljanja ali reorganizacije društva, zavoda ali ustanove, izdelave in administriranja spletnih strani, organizacije dogodkov, pomagajo pa tudi pri promociji večjih dogodkov vaših organizacij.

 

Program delavnic, ki ga izvajajo na stičišču GROZD, predstavlja možnost, da pridobite ter krepite veščine in znanja za uspešnejše delo v nevladnih organizacijah. Že v januarju organizirajo dve brezplačni delavnici na temo priprave zaključnega računa za društva. Prva bo 14. januarja ob 16.30 v Čopovi hiši v Žirovnici, druga pa 21. januarja v Škofji Loki.

 

S svetovanji, mreženjem in povezovanjem društev znotraj in zunaj regije krepijo sposobnost NVO-jev in njihovih članov, da se skupaj spoprimejo z razvojnimi izzivi ter vzpostavijo prepoznaven glas nevladnih organizacij v regiji. Aktivni so na področju zagovorništva na Gorenjskem in si prizadevajo za vzpostavitev kvalitetnega sodelovanja med nevladnimi organizacijami, javnim sektorjem, gospodarstvom ter mediji. Skupaj z društvi, zavodi in ustanovami skušajo ustvarjati pozitivne učinke na področjih zaposlovanja, odločanja, sprejemanja strategij in umeščanja projektov in dejavnosti v širši gorenjski prostor.

Njihovim aktivnostim lahko sledite na www.grozd.eu. Vabljeni k sodelovanju še naprej.

 

V novem letu vam ekipa GROZD-a – Anka, Mojca, Saša in Nina – želijo čim več uresničenih idej, mnogo veselja in uspehov ob izvajanju društvenih aktivnosti!

Oglejte si tudi