Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

»Prikuhale« zlato kuhalnico

Katra Komar, Maša Repinc in Ema Lapajne so v torek, 15. oktobra, na tekmovanju za zlato kuhalnico pod mentorstvom Nikice Zorč »prikuhale« zmago.

V četrtek, 15. maja, je na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica potekalo regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri enajstih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Sedem ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, štiri ekipe pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ A. T. Linharta Radovljica in OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica so se uvrstili na državno tekmovanje, ki je bilo 15. oktobra na Gostinsko-turističnem zboru Slovenije v Portorožu.

 

Na 5. državnem tekmovanju so naše učenke pripravile dve jedi: pisano jesensko rižoto iz prekajene postrvi, kostanja in lisičk s čemaževo omako in šopkom zelišč ter istrske fritule z brusnično omako. Med 18 šolami iz vse Slovenije so po mnenju žirije pripravile najokusnejšo in dobro predstavljeno jed.

 

Za nagrado so si prislužile udeležbo na kuharski delavnici Nova slovenska kuhinja v Kuharski šoli šefa Uroša Štefelina, šola pa je dobila bon podjetja Elektrolux v vrednosti 700 evrov. S temi sredstvi bomo lahko izboljšali pogoje v naši gospodinjski učilnici, kjer se bodoči kuharski mojstri urijo v pripravi najrazličnejših jedi.

 

Ponosni smo na dosežek mladih kuharskih mojstric. Za njihove uspehe pa seveda čestitamo tudi mentorici Nikici Zorč, ki svoje bogato znanje preko interesne dejavnosti prenaša na mladi rod.

 

 

Mojca Rozman, ravnateljica

Oglejte si tudi