Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Obisk Sella Nevee

Julijske Alpe predstavljajo tisti del naše lepe narave, ki nas povezuje s sosednjima državama Avstrijo in Italijo.

Ustanove, ki skrbijo za ohranjevanje te naravne dediščine, poskrbijo, da se v enem od krajev na tem območju srečajo predstavniki šol, ki delujejo na območju varovanih parkov v omenjenih Alpah.

 

Letos smo se srečali v Sella Nevei v Italiji. Kraj je znan predvsem po smučišču na italijanski strani Kanina. Poleg naše šole so se dogodka udeležili še predstavniki iz Gorij, Bleda in Lesc. Iz Avstrije so prišli učenci iz Badkleinkircheima, iz Italije pa tisti iz kraju najbližje osnovne šole.

 

Imeli smo čudovit razgled na gore, predvsem smo si zapomnili pogled na italijanski Montaž, ki je z 2753 metri nadmorske višine drugi najvišji vrh v Julijskih Alpah. Pod strokovnim vodstvom smo se sprehodili skozi bližnji gozd in v njem nabrali nekaj odpadlih stvari. Iz tega materiala smo kasneje družno izdelali tri kolaže, ki predstavljajo tri tam živeče živali – belko, kozoroga in svizca.

 

Našo šolo je zastopalo nekaj učencev sedmega razreda, ki obiskujejo krožek TNP. S srečanjem smo bili zelo zadovoljni, saj nas je spremljalo tudi sončno vreme.

 

 

Urška Repinc

Oglejte si tudi