Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

11. festival naše prihodnosti

Z nadarjenimi in ustvarjalnimi učenci OŠ Bohinj smo se udeležili 11. Festivala naše prihodnosti na OŠ Orehek. Festival združuje vse gorenjske osnovne šole.

Učenci so se udeležili različnih delavnic, kjer so nadgrajevali svoja znanja, pridobivali nove veščine, spretnosti, potešili radovednost in sklepali nova prijateljstva.

Poseben gost festivala je bil Nik Škrlec, ki ga slovenska javnost pozna po odličnem spominu, saj zna preko 300 decimalnih števil števila π. Presenečeni smo bili,  ko je povedal, zna sestaviti več Rubikovih kock po spominu  z zavezanimi očmi in,  da pozna vse poštne številke v Sloveniji. Potrdimo vam, da to drži,  saj smo ga preverili in pozna tudi številke pošt v Bohinju.

 

V času festivala se je v živo oglasila oddaja Hudo prvega programa RTV SLO, pri kateri sta sodelovali naši učenki Ana Rožič in Alja Čuden.  Mladi so povedali, kako vidijo svojo prihodnost in kakšen pomen ima pridobivanja znanja na poti do uspeha. V oddaji je sodeloval tudi  Nik Škrlec in drugi zanimivi gostje.

Oddaji najdete in ji lahko prisluhnete na naslednji povezavi: https://prvi.rtvslo.si/podkast/hudo/44962476/175004011

Mentorici: Nina Kožar Mencinger in Urška Beznik


(vir: osbohinj.si)

Oglejte si tudi