Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Predstavitev Bohinjke domačinom

Javni zavod Triglavski narodni park je 31. januarja v sodelovanju z Občino Bohinj, Turizmom Bohinj in Krajevno skupnostjo Stara Fužina-Studor v kulturnem domu v Stari Fužini pripravil predstavitev projekta.
Namen srečanja je bil seznaniti ključne krajevne deležnike z načrtovano gradnjo in jih povabiti, da sodelujejo pri vključevanju svojih dejavnosti v informacijsko središče. Javni zavod TNP si namreč želi, da bi se bodoče informacijsko središče TNP v Stari Fužini v največji meri vključevalo v obstoječo ponudbo Bohinja.

 

Poslanstvo načrtovanega objekta je dopolnitev mreže informacijskih mest TNP za ozaveščanje o pomenu ohranjanja narave in kulturne dediščine, usmerjanje obiskovalcev, informiranje in izvajanje izobraževalnih dejavnosti. Del objekta bo namenjen tudi delovanju  pisarn TNP, kar bo omogočalo večjo dostopnost uprave TNP lokalni skupnosti pri upravnih postopkih in drugih oblikah svetovanja.

 

Lokacija informacijskega središča v velikosti 741 m2 tlorisne površine je na robu Stare Fužine na območju treh stanovanjskih objektov TNP, od katerih je dva objekta leta 2007 prizadel požar. Informacijsko središče bo upoštevalo bohinjsko arhitekturo in bo zasnovano kot hiša z gospodarskim poslopjem. V večjem objektu bodo: informacijski pult, razstavna galerija tipičnih bohinjskih (in regionalnih) izdelkov, stalna razstava o Bohinjskem jezeru, prireditveni prostor s čitalnico in upravni prostori JZ TNP. Manjši objekt bo namenjen raziskovalni in izobraževalni dejavnosti za izvajanje tradicionalnih dejavnosti na področju kulinarike, domačih in umetnostnih obrti ter druženju različnih starostnih in interesnih skupin.

 

Januarska predstavitev v Stari Fužini je bila prvo informativno srečanje. Aktivnosti projekta lahko spremljate na spletni strani TNP. Vse zainteresirane posameznike, skupnosti, društva in organizacije v Bohinju vabimo, da sodelujete pri oblikovanju vsebin središča.

 

 

Javni zavod Triglavski narodni park

Oglejte si tudi