Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

6. srečanje rejniških družin

Pod kozolcem v Podbrezjah je v nedeljo, 8. septembra, potekalo 6. srečanje rejniških družin, ki delujejo v okviru krajevne pristojnosti Centra za socialno delo Radovljica.

Družine, trenutno jih je enajst z izdanim dovoljenjem za izvajanje rejniške dejavnosti, sta uvodoma pozdravila radovljiški župan Ciril Globočnik in direktorica CSD Radovljica Ana Koren. Oba sta izrekla zahvalo in priznanje rejnikom za njihovo predano in zavzeto delo z otroki.

 

Župan Globočnik je rejnike spodbudil, naj skušajo pri otrocih odkriti njihova močna področja in jih s pravim pristopom ter angažiranostjo spodbujati, da jih razvijejo do kar največje mere. Skupaj smo ugotovili, da je z voljo, nekaj odrekanja in predvsem veliko vztrajnosti možno doseči včasih na videz nemogoče cilje.

 

Kako nam knjige lahko pomagajo pri krepitvi vztrajnosti, je odrasle udeležence srečanja seznanila Božena Kolman Finžgar iz Knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica. Otroci pa so medtem s knjižničarko Silvo Kos spoznali Lipka in KošoRoka, osrednja junaka tematske slikanice o športu in prijateljstvu ter se pomerili v zabavnih športnih igrah.

 

Po kosilu smo obiskali bližnjo cerkvico na Taboru. S kruhom in soljo nas je sprejela zlatolasa Taborska Urška in nam povedala svojo zgodovinsko zgodbo s srečnim koncem.

 

Srečanje smo zaključili s torto in kolački, ki so nam jih izdelale tortopekarice dobrodelnega društva Sladki nasmehi.

 

Kot vedno so nam pri izvedbi srečanja priskočili na pomoč naši zvesti sponzorji. Vsem še enkrat najlepša hvala.

 

Z lepimi vtisi in že novimi idejami smo se poslovili do prihodnjega leta.

 

 

Meta Šilc, CSD Radovljica

Foto: CSD Radovljica

Oglejte si tudi