Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

S planiške velikanke na Hansenovo skakalnico

Konec avgusta se je po dolgem čakanju le pričela prenova Planiške velikanke. Po predhodnem dogovoru z vsemi odgovornimi v Planici si je naš klub zopet zagotovil nekaj še uporabnega materiala, ki ga v Planici ne potrebujejo več.

Demontažo smo morali izvesti v čim krajšem času. Delovne akcije so se tako vrstile kar en teden. Dan za dnem so se člani in ostali simpatizerji že zgodaj zjutraj odpravili na delo in se vračali šele v popoldanskem času.

 

Naš klub je tako bogatejši za pleksi steklo, jeklene stopnice, profile za frezo za vrezovanje smučine, železniške pragove in še kaj. Najpomembnejša pridobitev pa so štirje kontejnerski zabojniki, ki so stali na vrhu zaletišča planiške velikanke kot prostori z gretjem, nam pa bodo služili za dom naših skakalcev. S tem bomo dobili prve prave klubske prostore. Za izvedbo tako velike akcije se najlepše zahvaljujemo OK Planica, Dragu Bahunu, Primožu Finžgarju, Jelku Grosu, Ivu Zupanu, Marjanu Pavlihu in Slovenski vojski, ki nam je pomagala s svojim helikopterjem, zahvala gre polkovniku Andreju Ostermanu, Branku Reku in celotni helikopterski posadki. Zahvaljujemo se tudi prevoznikom Tomažu Smukavcu, Jerneju Miklju in Borutu Resmanu, ki so poskrbeli, da je material iz Planice v celoti prišel k nam na Polje. Pri predelavi materiala so nam pomagali v FILBU, tudi njim se lepo zahvaljujemo. Na koncu pa ne smemo pozabiti omeniti še naših članov kluba, ki so za klub na delovne akcije hodili kar devet dni. Še enkrat hvala vsem.

 

Poletna sezona se je delovnim akcijam navklkjub nemoteno nadaljevala. Imeli smo zelo pestre vikende, tekme za pokal Cockta v Kranju in Žireh, mednarodna tekma Alpe Adria v Žirovnici. Ob vseh tekmah smo sodelovali na prireditvi U konc sveta so pravljice doma v Ukancu. Postavili smo simulator skakalnice, predstavili našo opremo in delovanje kluba. Odziv otrok je bil zelo dober, zato jih še enkrat vabimo, da se nam pridružijo na treningih v veliki šolski telovadnici vsak ponedeljek in sredo ob 17.30.

 

Predzadnji konec tedna v septembru pa smo na Poljah tudi mi gostili tekmo. Tekmovalo je nekaj manj kot sto otrok starih od štiri do trinajst let. Čestitamo našim tekmovalcem, saj so prav vsi stali na stopničkah. Tudi na tem mestu se zahvaljujemo vsem, ki so prostovoljno pomagali pri nemoteni organizaciji tega tekmovanja.

Sedaj pa nas v mesecu oktobru čaka še vrhunec poletne sezone, to so državna prvenstva in pa še dve mednarodni tekmi Alpe Adria. Aktualno dogajanje lahko spremljate na naši strani www.facebook.com/ssk bohinj.

 

 

Brane Iskra, trener

Oglejte si tudi