Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
12°C
SOB.
23°C
8°C
Oceni objavo

Decembrski praznični delavnici

Ob koncu leta smo v Turističnem društvu Bohinj pripravili dve delavnici, ki sta marsikateremu udeležencu postregli s kako praznično idejo.

Obe delavnici smo speljali v Gostilni Danica, ki se je v tistih dneh dodatno prenovila za otvoritev po mesečnem premoru.

 

Prvo delavnico je vodil Matjaž Beguš, ki je izkušen aranžer. Na delavnici, ki je bila bolj predavanje, je povedal veliko novega in zanimivega. Od tradicije in začetkov aranžerstva do osnovnih tehnik in pravil. V praktičnem delu so udeleženci delavnice pripravili venček in nekaj prazničnih aranžmajev za prostor. Slednji so med prazniki lepšali prostore Gostilne Danica.

 

Druga delavnica je bila pripravljena navdušence nad mešanjem pijač, pimenovali smo jo Priprava in mešanje pijač za praznične dni. Delavnico je vodil izkušeni barman Damjan Lekše. Tudi mešanje pijač ima določene osnove in o teh nas je poučil Lekše. Tehnike, barve, pijače in predvsem oprema za mešanje pijač so marsikaterega udeleženca presenetile, saj ob mešanju pijač vsi takoj pomislijo na shaker, s katerim barman meša pijače. Naš barman je skozi pripravljanje določenih pijač prikazal različne tehnike mešanja.

 

Udeleženci so pijače pokušali in bili še posebejnavdušeni nad koktajli Zelena mamba, Sex on the beach, Tequilo sunrise in tudi nad sorbetom, frapejem, margarito, daiquirijem. Barman Lekše pa je na delavnici pripravil tudi popolnoma nov cocktail, a se za njegovo ime udeleženci niso mogli poenotiti.

 

Za konec je Lekše prikazal še barmanski šov s tehniko mešanja, kjer letijo steklenice, led, kozarci.

 

 

Turistično društvo Bohinj

Oglejte si tudi