Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Bohinj
JUTRI
6°C
-1°C
NED.
5°C
2°C
Oceni objavo

Brezplačna delavnica o HACCP

V četrtek, 16. aprila, bo v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske na Jesenicah (Spodnji Plavž 24e) od 9. do 13. ure potekala brezplačna delavnica o dobri higienski in proizvodni praksi (HACCP).

Predavala bo Sonja Čeferin Tomaš, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, ki ima bogate izkušnje na področju prehranskega svetovanja pri različnih zdravstvenih stanjih (alergijah, sladkorni bolezni, celiakiji ...), pri pripravi, uvajanju in verifikaciji sistema HACCP v gostinskih obratih, slaščičarnah, bolnišnicah, planinskih kočah, živilsko-predelovalnih obratih itd.

 

Prijave na delavnico pošljite po elektronski pošti dina@ragor.si ali pokličite na tel. št. 04 5813 419. V prijavi navedite ime, priimek, občino ter telefonsko številko. Delavnica je sofinancirana s strani občin Zgornje Gorenjske in se izvaja v okviru vstopnih točk VEM na lokalnem nivoju v letu 2015 – »VEM 2015«.

 

Delavnica je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujete s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: zaposlenim v gostiščih, restavracijah, slaščičarnah, kavarnah, barih, pekarnah, trgovinah, vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za starejše in ostalih zavodih, ki za svoje oskrbovance pripravljajo in razdeljujejo hrano.

 

Na podlagi XII. poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil lahko delajo z živili samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost. Odgovorne osebe morajo izobraževanje opraviti enkrat letno. V nasprotnem primeru jih doletijo kazni pristojnih inšpekcijskih služb. Udeleženci delavnice prejmejo potrdilo o izobraževanju.

 

Teme delavnice so: slovenska in EU-zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil; varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki); dobra proizvodnja praksa; dobra higienska praksa; informacije o alergenih (nepredpakirana živila); vodenje dokumentacije HACCP; najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim nadzorom ter priprava na inšpekcijski nadzor.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Eldina Čosatović, RAGOR

Oglejte si tudi