Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Obisk občinske delegacije v Srbiji

Sredi maja smo dobili vabilo na obisk občine Arilije, ki je 28. maja praznovala svoj občinski praznik. Delegacija Občine Bohinj, ki jo je vodil podžupan Jože Sodja se je vabilu odzvala.
Ko je v  januarju v Beogradu potekala turistična borza, sta se je poleg predstavnikov bohinjskega turizma udeležila tudi podžupan Jože Sodja in direktor občinske uprave Miro Sodja. Navezali so stike z načelnikom Zlatiborske regije Dragoljubom Zindovićem in ta jih je povabil na obisk njegovih občin.

 

Bili smo na proslavi v občini Arilje, kjer smo imeli krajše razgovore z županom občine ZoranomTodorovićem, in župani Užic, Soko Banje, Požege ter z načelnikom Zlatiborske regije Zindovićem. Na povabilo župana Požege Milovana Mićovića smo obiskali tudi njihovo občino. Na poti domov smo se ustavili še v največji beograjski občini Palilula, kjer so bili zelo zainteresirani za sodelovanje v okviru našega Mednarodnega festivala alpskega cvetja in pa na področju mladinskega turizma.

 

Namen obiska srbskih občin je bil predvsem, da obudimo turizem, kakor tudi sodelovanje na gospodarskem področju. Srbi so od nekdaj sloveli kot dobri gosti Bohinja. Za srbske občine pa je to tudi eden od načinov povezovanja z Evropsko unijo. Srečali pa smo tudi Saša Miličevića, ki se ga Fužinarji zagotovo dobro spominjate. Saša je 15 let živel in v svoji delavnici ustvarjal v Stari Fužini »Pri Skaletu«. Srečanje z njim je bilo nepozabno, slovo od njega pa za vse nas kar ganljivo. Župan občine Arilje Todorović in naš podžupan sta oba v en glas izjavila, da je Saša tisti, ki nas bo povezoval – bo ambasador obeh občin. Pripravljamo pa tudi dokumente za pobratenje občin.

 

Narejen je bil prvi korak v povezovanju turizma. V naslednjem pa so na potezi turistični delavci s svojimi programi. Beograjska turistična agencija Rubikon že pripravlja programe za Bohinj, želi pa si veliko reklamnega materiala za promocijo Bohinja. Za pričetek povezave s Srbijo sta zaslužna Janko Rabič in njegov srbski gost in prijatelj  Senka Zlatković, ki je bil tudi uradni vodič naše delegacije. Rabič se trudi, da bi v Bohinj prišlo več turistov, naj si bo srbskih ali tudi drugih. 

 

 

Olga Pikon Gorišek, občinska uprava

Oglejte si tudi