Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Razstava Vezenine s cvetličnimi motivi

Dekleta in žene Bohinja smo tudi letos v okviru Festivala alpskega cvetja 2013 pripravile razstavo vezenin v Kulturnem domu v Stari Fužini.
Razstavile smo vezenine izdelane na temo cvetja in vse skupaj še dopolnile z različnimi ročno izdelanimi okrasnimi predmeti.

 

Uporabljamo različne tehnike vezenja. Vedno razstavimo izdelke, ki jih izvezemo v preteklem letu. Tedensko se družimo in vezemo ob torkih v Domu sv. Martina v Srednji vasi in ob četrtkih v Kulturnem domu v Stari Fužini.

 

Znanje vezenja je zelo različno in pri tem nam svetuje naša mentorica Minka Kocjanc. V zadnjem letu smo se lotile starih vzorcev vezenja in izvezle nekaj prtov, ki so pred tem ležali pozabljeni v skrinjah. Tako vezenina ponovno zaživi in je iztrgana pozabi.

 

V času razstave so potekale delavnice Vezenje cvetličnih motivov in udeleženke so bile zelo vedoželjne. Mentorica Minka Kocjanc, ki je vodila delavnice, je udeleženkam razkrila nekatere skrivnosti vezenja in jih tako popeljala v svet cvetličnih motivov.

 

Razstavo je obiskalo veliko ljudi in niso skoparili s pohvalami, kar nas je vse zelo razveselilo. Še z večjim veseljem smo začele s pripravami na novo razstavo v naslednjem letu. 

 

Dekleta in žene vabimo, da se nam pridružite pri našem ustvarjanju in tako skupno poskrbimo za nadaljevanje tradicije vezenja, ki je v Bohinju zelo bogata.

 

Alenka Ivanuš

Oglejte si tudi