Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Predstavljamo: Kamen-les d.o.o.

Podjetje Kamen-les d.o.o. je prvo podjetje v Sloveniji, ki zagotavlja celovito gradbeno ponudbo. Gre za podjetje, ki je specializirano za vodenje gradnje oz. upravljanje projektov gradnje.
To pomeni celotno načrtovanje, usklajevanje in nadzor projekta od začetka do konca. Storitev upravljanja projekta gradnje je namenjena izpolnjevanju zahtev neke stranke, da se pripravi funkcionalno in finančno uspešen projekt, ki se spelje od začetka do konca pod nadzorom tega podjetja.

 

Na Kamen-les d.o.o. se lahko stranke obrnejo za rekonstrukcije, prenovo, obnovo, vzdrževalna dela ali s projektom novogradnje. Prav tako ni potrebno, da gre za rekonstrukcijo, prenovo ali obnovo celotnega objekta, podjetje sprejme tudi manjša dela, kot je na primer obnova kopalnice.

 

Lastnik podjetja je Alf Moolman, ki prihaja iz Južne Afrike. Alf je gradbeni inženir, ki je pred devetimi leti skupaj z ženo Jackie na Koprivniku kupil staro hišo. Eno leto so z družino prihajali iz Londona na Koprivnik, da bi našli gradbenika, ki bi se bil pripravljen lotiti obnove in predelave hiše v počitniške namene. V tem času so se odločili preseliti na Koprivnik za stalno. Kar je spremenilo načrte iz prenove hiše v rušenje stare in gradnjo nove.

 

Alf je imel že v Južni Afriki svoje podjetje za upravljanje projektov rezidenčne gradnje. Preden je z družino prišel v Slovenijo, je bil v Londonu 14 let družbenik v podjetju, ki upravlja gradnje iz stekla in nerjavečega jekla za velika podjetja in organizacije. Tako je na primer njihovo podjetje najela londonska borza na Fleet Streetu, da so za njih izpeljali izgradnjo osrednjega stopnišča, katerega del je notranji slap.

 

Podjetje Kamen-les sta ustanovila skupaj z ženo, a je ponudba njunih storitev prerasla meje enega podjetja, zato sedaj vodita vsak svojega. V času, ko je potekala gradnja njihovega slovenskega doma, je Alf uvidel, da ima v Bohinju in tudi v Sloveniji odlično priložnost za ustanovitev podjetja, ki ponuja celovite gradbene storitve. V šestih letih svojega delovanja ima Kamen-les d.o.o. za sabo številne adaptacije različnih objektov. Delali so po vsej Sloveniji, npr. v Mariboru in Zrečah.

 

Prek izkušenj z različnimi podizvajalci, ki so v večini iz Bohinja, je Alf kmalu sestavil stalno ekipo dobro usposobljenih podizvajalcev, s katero sodeluje že več kot pet let. V svojem podjetju je Alf redno zaposlil dva delavca, s podizvajalskimi deli pa omogoča zaslužek še približno  30 bohinjskim posameznikom.

 

90 odstotkov naročil prihaja od tujih lastnikov objektov, iz ZDA, Velike Britanije, Nizozemske. »To je tudi prednost, ki nam je pomagala preživeti v krizi,« je povedal Alf. Podjetje trenutno skrbi za oziroma upravlja s približno 20 nepremičninami, večino katerih lastniki oddajajo v počitniške namene.

 

Dela ne bo zmanjkalo, saj imajo že za naslednjo gradbeno sezono naročene nove renovacije. Kljub temu pa so v zadnjem letu registrirali tudi licenčno nepremičninsko agencijo, za katere vodenje skrbi Robert Ribnikar, ki pa hkrati nudi tudi svetovanje o zavarovanju, ne samo za nepremičnine, ampak tudi za ostale vrste zavarovanj.

 

»Pred kratkim smo prodali dve nepremičnini, ki pa potrebujeta obnovo. In tu pride do izraza naša celovita ponudba: stranki prodamo nepremičnino, ji jo renoviramo, uredimo vso potrebno dokumentacijo, registriramo lastnika kot sobodajalca, poskrbimo za upravljanje z njo (nastanitve) in po novem tudi za zavarovanje in knjigovodstvo. Tako lastniku objekta, katerega v svoje namene uporablja povprečno dvakrat letno,  praktično priskrbimo,  da se vložena investicija povrne v najkrajšem možnem času,« je še pojasnil Alf.

 

 

 

Kontaktni podatki

www.sloveniaPD.com

splošni e-poštni naslov: bohinjpropertyservices@gmail.com

Alf Moolman: 041 927 328 ali alfmoolman@msn.com

tajništvo in računovodstvo Jana Lončar: 041 365 113

nepremičninska agencija in zavarovanja Robert Ribnikar: 051 440 399

Oglejte si tudi