Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 22.11.2017

pretežno oblačno
Ponoči bo pretežno oblačno, proti jutru pa se bo na severu in vzhodu delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah severne Slovenije od -3 do 0.
-2°C | 12°C
četrtek, 23.11.2017
1°C | 13°C
petek, 24.11.2017
-2°C | 14°C
sobota, 25.11.2017
4°C | 11°C
nedelja, 26.11.2017
5°C | 5°C
Opozorila
Torek, 21.11.2017 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
-2°C
12°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo

Mesec oblikovanja v Ljubljani


GOSPODARSTVO

| |
08.11.2013      8:00
A A

Mesec oblikovanja v Ljubljani


Oblikovalska okuševalnica, izziv za kuharje in oblikovalce, je edinstven kulinarično-oblikovalski dogodek, ki združuje strokovna znanja kuharjev, oblikovalcev in izdelkovalcev v okusni predstavitvi sodobne kuhinje, izvirnih pogrinjkov in novih izdelkov za hrano.


Oblikovalska okuševalnica. Foto: Zavod Big
Oblikovalska okuševalnica. Foto: Zavod Big
Deli:

Namen dogodka je razvoj, lansiranje in trženje novih izdelkov, kjer kulinarični performans povezuje oblikovalsko domišljijo in podjetniško strategijo v celovito zgodbo in originalno izkušnjo.

 

Prestižni dogodek je tekmovalne narave, na katerem se je predstavilo 13 odličnih ekip iz vse Slovenije. Svojo odličnost so dokazovale na temo »Svetloba na mizi«.

 

Bohinjska naveza, gostilna Danica s šefom kuhinje Jožetom Godcem, LIP pohištvo Bohinj in oblikovalka Jana Vilman, se je uspešno predstavila z novo linijo LIPovega pohištva SORTER in z bohinjskimi sladicami.

Svetloba pride na mizo iz narave kot prvi element, iz katerega vse nastane in se sklene v krogotok življenja. V Bohinju že od nekdaj živimo v sožitju z naravo in iz nje vzamemo, kar potrebujemo. V vsakem času na svoj način. Drevo, s tem ko ga obdelamo, povrnemo v drugo življenje, ki nam spoštljivo služi. In življenje ni grenko, le pogled je potrebno spremeniti.

 

Jože Godec je ustvaril nove okuse petih bohinjskih sladic in v vsako dodal za Bohinj značilno sestavino: čokoladno tortico s koruzno moko trdinko bohinjko, skutno kremo s suhimi hruškami, bučo med orehi, čokolado z bohinjskimi lešniki - ocvirki. Za piko na i pa še pravo bohinjsko torto po receptu izpred leta 1900.

Kulinarično-oblikovalsko obarvana žirija, ki ji je predsedovala dr. Irena Fonda, je ocenjevala skladnost s temo, idejo predstavitve kot celote, kulinarično odličnost in izdelek s kriteriji dobrega oblikovanja. In le malo nas je ločilo od nagrade za kulinarično odličnost, katero sta prejela Igor Jagodic in Jorg Zupan iz Restavracije Strelec na Ljubljanjskem gradu, kar dokazuje, da hodimo z ramo ob rami z najboljšimi.

V decembru vas vabimo na okuševalnico v gostilno Danica na Bohinjski Bistrici, da si posladkate dolge večere.

 

 

Gostilna Danica, LIP pohištvo in Jana Vilman




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Bohinj!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Koledar dogodkov Preglej vse
November 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
21.11.2017
Danes ni dogodkov.
22.11.2017 | Tečaji in delavnice
Trije medvedi (ruska pravljica)
29.11.2017 | Tečaji in delavnice
Karierni sejem MojeDelo.com
29.11.2017 | Kultura
Rdečelasi deček (K. Kivinen in A. Poivaara)
22.11.2017 | Tečaji in delavnice
Trije medvedi (ruska pravljica)
29.11.2017 | Tečaji in delavnice
Karierni sejem MojeDelo.com
29.11.2017 | Kultura
Rdečelasi deček (K. Kivinen in A. Poivaara)

Bodite prvi pri oddaji mnenja.