Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Mesec oblikovanja v Ljubljani

Oblikovalska okuševalnica, izziv za kuharje in oblikovalce, je edinstven kulinarično-oblikovalski dogodek, ki združuje strokovna znanja kuharjev, oblikovalcev in izdelkovalcev v okusni predstavitvi sodobne kuhinje, izvirnih pogrinjkov in novih izdelkov za hrano.

Namen dogodka je razvoj, lansiranje in trženje novih izdelkov, kjer kulinarični performans povezuje oblikovalsko domišljijo in podjetniško strategijo v celovito zgodbo in originalno izkušnjo.

 

Prestižni dogodek je tekmovalne narave, na katerem se je predstavilo 13 odličnih ekip iz vse Slovenije. Svojo odličnost so dokazovale na temo »Svetloba na mizi«.

 

Bohinjska naveza, gostilna Danica s šefom kuhinje Jožetom Godcem, LIP pohištvo Bohinj in oblikovalka Jana Vilman, se je uspešno predstavila z novo linijo LIPovega pohištva SORTER in z bohinjskimi sladicami.

Svetloba pride na mizo iz narave kot prvi element, iz katerega vse nastane in se sklene v krogotok življenja. V Bohinju že od nekdaj živimo v sožitju z naravo in iz nje vzamemo, kar potrebujemo. V vsakem času na svoj način. Drevo, s tem ko ga obdelamo, povrnemo v drugo življenje, ki nam spoštljivo služi. In življenje ni grenko, le pogled je potrebno spremeniti.

 

Jože Godec je ustvaril nove okuse petih bohinjskih sladic in v vsako dodal za Bohinj značilno sestavino: čokoladno tortico s koruzno moko trdinko bohinjko, skutno kremo s suhimi hruškami, bučo med orehi, čokolado z bohinjskimi lešniki - ocvirki. Za piko na i pa še pravo bohinjsko torto po receptu izpred leta 1900.

Kulinarično-oblikovalsko obarvana žirija, ki ji je predsedovala dr. Irena Fonda, je ocenjevala skladnost s temo, idejo predstavitve kot celote, kulinarično odličnost in izdelek s kriteriji dobrega oblikovanja. In le malo nas je ločilo od nagrade za kulinarično odličnost, katero sta prejela Igor Jagodic in Jorg Zupan iz Restavracije Strelec na Ljubljanjskem gradu, kar dokazuje, da hodimo z ramo ob rami z najboljšimi.

V decembru vas vabimo na okuševalnico v gostilno Danica na Bohinjski Bistrici, da si posladkate dolge večere.

 

 

Gostilna Danica, LIP pohištvo in Jana Vilman

Oglejte si tudi