Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Do širokopasovnega interneta tudi prek satelita

Od petka, 19. julija, ponuja Telekom Slovenije svojim uporabnikom možnost širokopasovnega internetnega dostopa prek satelita. Storitev je primarno namenjena prebivalcem tistih krajev, kjer zagotavljanje širokopasovnih internetnih storitev doslej ni bilo možno.

Večina takšnih območij je na slovenskem podeželju, storitev pa je mogoča tudi v urbanih naseljih. Telekom Slovenije internet prek satelita zagotavlja prek satelitske povezave podjetja Eutelsat.

 

Ponudba interneta prek satelita zagotavlja uporabnikom zanesljivo delovanje, stabilne hitrosti in enostavno namestitev opreme. Uporabnikom je na voljo tako v urbanih naseljih kot na podeželju, nadvse dobrodošel pa bo prebivalcem krajev, kjer zagotavljanje širokopasovnega interneta prek zemeljskih povezav (bakreni kabli, optika) ali mobilnega signala (3 G in 4 G) ni možno.

 

V Telekomu Slovenije so za širokopasovni internetni dostop prek satelita pripravili tri različne pakete, ki uporabnikom omogočajo različne prenosne hitrosti, vključujejo pa tudi določene količine prenosa podatkov. Paket »Internet 8 Mbps/2 Mbps« za 32 evrov mesečno omogoča uporabnikom prenos podatkov do 8 GB (s prenosnimi hitrostmi 8 Mb/s v smeri proti uporabniku in 2 Mb/s v smeri od uporabnika). Paket »Internet 12 Mbps/4 Mbps« za 46 evrov na mesec omogoča 16 GB prenosa podatkov mesečno. Paket »Internet 18 Mbps/6 Mbps« za 99 evrov mesečno pa omogoča 50 GB prenosa podatkov na mesec.

 

Uporabniki lahko po potrebi dokupijo dodaten prenos podatkov s prenosnimi hitrostmi paketa, ki ga uporabljajo; za dodatni 1 GB prenosa podatkov bodo odšteli 12 evrov.

 

Za internetni dostop prek satelita potrebuje uporabnik satelitski krožnik oziroma anteno s premerom 70 cm, sprejemnik-oddajnik signala ter modem. Montažo izvajajo strokovno usposobljeni monterji Telekoma Slovenije in družbe GVO. S sklenitvijo naročniškega razmerja z vezavo za 24 mesecev postane oprema (proizvajalec Tooway) last naročnika. Nov vklop sistema stane 46 evrov, vzpostavitev priključka z montažo pa 99 evrov. Navedene cene vključujejo DDV.

 

Uporabniki lahko naročniško razmerje za uporabo interneta prek satelita sklenejo v Telekomovih centrih, naknadne spremembe paketov pa lahko uredijo s klicem na številko Centra za pomoč uporabnikom Telekoma Slovenije 080 1000.

 

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije je na voljo tudi na spletnem mestu družbe www.telekom.si.

Oglejte si tudi