Organizator: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Ana Morticia Štempihar, ana.stempihar@ragor.si
Vstopnina: Vstop prost
V sredo, 24.9.2025 bo od 10:00 do 12:00 v Centru TNP Bohinj potekalo Usposabljanje za delo z živili (higiena in HACCP).
Vsebina:
Projekt OPC Bohinj financira Občina Bohinj.
Vsebina:
- Kultura varnosti hrane, izjava;
- Varna prehrana in dejavniki tveganja;
- Dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili, križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost,….); čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);
- Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,….);
- Materiali za stik z živili;
- Verifikacija, validacija.
Prijava preko obrazca: https://forms.gle/6oPHingebok6wEnS8
Udeležba je brezplačna za občane.Projekt OPC Bohinj financira Občina Bohinj.

