Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
19°C
3°C
JUTRI
16°C
4°C
3427

Uspešni blejski kolesarji

Kolesarji Bleda raznih kategorij so od konca julija pod strogimi ukrepi NIJZ nastopili na desetih dirkah doma in v Avstriji ter dosegli veliko vidnih rezultatov.

Na dirki za Veliko nagrado Kranja 26.julija se je najbolje uvrstil Pekovšek na 32. mesto v času zmagovalca, Dragar je bil 117.

8.avgusta so nastopili na dirki vzpon na Pasjo ravan, kjer je v kategoriji elite Vrhovnik osvojil 1., Dragar 2. in Dobravec 5. mesto.

22. avgusta so na dirki na Roglo Vrhovnik, Dragar in Dobravec v svoji kategoriji elite osvojili prva tri mesta, na vzponu na Jurča pa je med dečki Gal Stare osvojil tretje mesto.

29. avgusta so na dirki Vzpon na Krvavec Vrhovnik, Dragar in Dobravec ponovno osvojili prva tri mesta, Gal Stare pa je med dečki do 16 let zopet osvojil tretje mesto.

5.in 6.septembra so se člani KK Bled udeležili dveh dirk v avstrijskem  Braunau. Prvi dan so vozili kriterij, kjer je bil najboljši Pekovšek na 19.mestu, Dragar 26. in Vrhovnik 30.

Drugi dan je bila cestna dirka, kjer je bil Pekovšek 9.,Vrhovnik 29., Dragar 34. in Dobravec 49.

12.9. je bilo na Otočcu državno prvenstvo v vožnji na čas za dečke, kjer je bil Gal Stare med mlajšimi dečki odličen 4., le za sekundo za stopničkami.

Prav tako 12.9. je bila v Ilirski Bistrici kriterijska dirka. Med mladinkami je bila Rebeka Rotar 4., med člani elite/U23 pa je bil Vrhovnik 8.

V nedeljo,  13.9., je bila prav tako v Ilirski Bistrici na vzponu na Sviščake dirka za državno prvenstvo v gorski vožnji. Rebeka Rotar je zopet osvojila četrto mesto, med člani elite so generalno osvojili Vrhovnik 7., Dragar 8. in Dobravec 14. mesto. V kategoriji mlajših članov  je Vrhovnik za las zgrešil stopničke in bil 4., Dragar pa peti.

 

Marjan Knaflič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi