Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Otvoritev sezone

Po dolgih letih bomo letos ponovno odprli poletno sezono, to se bo zgodilo od 20. do 22. maja.

Kulinarične dobrote bomo okušali ves dan, v petek od 12. do 21. ure, v soboto in nedeljo pa od 10. do 21. ure, v poznopopoldanskem času bomo uživali tudi v promenadni koncertih. V petek bo z nami Eva Boto s skupino Črna mačka, v soboto skupina Soul, jazz in jaz, v nedeljo se nam pridružijo harmonikarji na 4. Srečanju harmonikark in harmonikarjev ob Blejskem jezeru ter ansambel Slovenski pozdravi. V soboto 21.5.2016 vabljeni tudi na otvoritev poletne sezone na Straži Bled.

Otvoritev poletne sezone bomo pričeli z otvoritvenim dogodkom na Jezerski promenadi, ki bo v letošnjem letu gostila Okuse Bleda, poleg Blejskih dni še v osmih poletnih terminih. Predstavili se bodo blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način »ulične prehrane«. 

Poleg domačih bodo na voljo tudi specialitete drugih držav in regij. Italijanska kulinarika se nam bo predstavila na otvoritvi in zaključku sezone ter na Blejskih dnevih in v začetku julija. Predstavile se bodo regije Sicilija, Toscana, Umbria in Lazio s kulinariko in obrtjo tradicionalnih italijanskih proizvodov kot so siri, mesni izdelki,  začimbe, testenine, suho sadje, sladice in še veliko več!

Jaka Ažman, Turizem Bled

Oglejte si tudi