Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Turistične agentke iz ZDA spoznavale lepote Slovenije

Minuli teden je Slovenijo na študijskem potovanju raziskovala skupina ameriških turističnih agentk. Študijski obisk je gostila Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s srbskim letalskim prevoznikom Air Serbia in lokalnimi turističnimi organizacijami.

Minuli teden je Slovenijo na študijskem potovanju raziskovala skupina ameriških turističnih agentk. Študijski obisk je v Sloveniji gostila Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s srbskim letalskim prevoznikom Air Serbia in lokalnimi turističnimi organizacijami. Air Serbia, ki je del družine Etihad, je edini regionalni prevoznik iz področja bivše skupne države, ki svoje domicilno letališče Beograd povezuje tako z Ljubljano kot tudi z ZDA, od koder ima redno linijo iz glavnega letališča v New Yorku (JFK). Letalsko družbo Air Serbia že uporabljajo nekateri organizatorji potovanj iz ZDA za obiske Slovenije v okviru obiskov celotne regije.

V petdnevnem programu po Sloveniji je šest agentk obiskalo Bled, Bohinj, Portorož, Piran, Postojnsko jamo, Lipico, Ljubljano, Ptuj, Vipavsko dolino in se udeležilo tudi svečane trgatve Stare trte v Mariboru. Izvedeno študijsko potovanje je del številnih letošnjih aktivnosti za promocijo Slovenije na ameriškem trgu, od koder beležimo rast števila obiskov in prenočitev vse od leta 2009, v lanskem letu pa je Slovenijo obiskalo že več kot 100.000 ameriških turistov, so zapisali na spletni strani Slovenske turistične organizacije. V zadnjem letu sicer na Bledu beležimo velik porast obiska gostov iz ZDA, v letošnjem letu so ameriški gostje po številu nočitev tako že na četrtem mestu, takoj za Britanci, Nemci in Italijani.

Oglejte si tudi