Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

TALEŽLAUF 2018 – Cilj z razgledom

Ribno – Na 7. CONDITUS Taležlaufu  se je letos zbralo 64 tekačev in tekačič in podalo na 9,7 km razdaljo med Hotelom Ribno v Ribnem in lovsko kočo na Taležu. Trasa je vse prej kot lahka, letos nekoliko spremenjena, tek se je začel s krajšim spustom, nekaj več je bilo tudi asfaltne površne. Da ob zahtevni progi razmere niso bile še težje je pripomogla mati narava, s sobotno ploho je vsaj malo ohladila v prejšnjih dneh zelo razgreto ozračje.

Najhitrejši v moški konkurenci, v kateri je nastopilo 51 tekačev, je bil Gašper Bregar (KGT Papež Kamnik), njegov čas 41:55, pred drugo uvrščenim Basherijem Rezarijem (Šmarnogorsaka naveza) si je pritekel več kot tri minute prednosti, čas drugo uvrščenega tekača 44:24,  tretji je bil, s časom 45:34, Mirislav Nikolič (Intersport).

Pri dekletih je bilo prijavljenih 13 tekačic, za zmago sta se do cilja borili dve. Na koncu je bila  uspešnejša Ivi Žlogar (Priprave Ljubljana), ki je zmagala s časom 1:03:34, drugo mesto je pripadlo Špeli Cvetrežnik (Tečem zase) 1:03:47, na zmagovalnem odru jima je družbo delala še Polana Ivanež pri njej ure ustavile pri 1:05:45.

V okviri prireditve je potekal tudi Vzpon na Talež, pohod za otroke. Na 3 km dolgo pot se je podalo 43 otrok. Vsi so uspešno opravili z razdaljo in na cilju za nagrado prejeli zasluženo medaljo in praktično darilo.

Vsi udeleženci teka in pohoda so se v cilju posladkali z blejsko kremno rezino glavnega sponzorja teka, podjetja CONDITUS Bled.

Prireditve nebi bilo brez sponzorjev in donatorjev, ki verjamejo v delo in vizijo organizatorjev, zato se vsem, ki so kakorkoli sodelovali tudi zahvaljujejo.

Spozorji in donatorji: Hotel Ribno, HOKA One One Slovenija, KS Ribno, Piknik Ribno, Tinex, Avtomehanika Valant, Kia Ambrožič, Servis Špn, Fructal, Red Bull, Lovska koča Talež, Funrafting, 1A Hostel, Bistro7, Ljudstvo tekačev, PGD Ribno, Agrarna skupnost Ribno, GRS Radovljica, Barcaffe, Kompas Shop, Rdeči križ Radoljica, cvetličarna Spaans in Vitezi dobrega teka.

Zahvala pa tudi CUVD Radovljica za izdelavo unikatnih medalj in pokalov.

Pohvale in zahvale tudi organizatorjem za ves trud, ki so ga vložil v organizacijo tekmovanja, posebna zahvala pa gre osebju hotela Ribno za pogostitev prostovoljcev , pa tudi vsem prostovolcem in prostovoljkam, brez katerih TALEŽLAUF-a nebi bilo. Vsem še enkrat hvala in se že veselimo vnovičnega snidenjenja ob letu osorej.

HVALA!

Oglejte si tudi