Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
7°C
Oceni objavo

Številna dogajanja na Bledu

Ta konec tedna na Bledu prinaša marsikaj.

Astronomsko društvo Nova Jesenice bo drevi med 21. in  22. uro na Blejskem gradu oragniziralo javno  opazovanje nočnega neba s teleskopi. Lepo bodo vidni planeti Saturn, Mars in Venera.

V Festivalni dvorani bo v petek, 11. maja ob 20h koncert Andreja Šifrerja. Maja, v mesecu, ko praznuje 60. rojstni dan (rodil se je 1. maja 1952), Šifrer prihaja  na Bled. Mož, ki je del slovenske zgodovine zabavne glasbe, je glasbeno kariero začel leta 1971 s skupino Tektiti. Leta 1975 je posnel svojo prvo skladbo, medijsko pozornost pa je dosegel s skladbo Zoboblues (1976). Leta 1977  je diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani, njegova prva ljubezen pa je bila seveda glasba.  Šifrer je nanizal mnogo glasbenih uspešnic, kot so Vse manj je dobrih gostiln, Moj oče, Bil sem mlad, Debeluhi, Martinov lulček, leta 1998 je tudi prejel nagrado na tekmovanju slovenska popevka za skladbo Za prijatelje. Šifrer je tudi avtor glasbene opreme za eno najbolj gledanih slovenskih TV-nadaljevank, Naša krajevna skupnost. V Festivalni dvorani bo nastopil skupaj s številnimi gosti! Eden izmed njegovih najlepših albumov, Ideje izpod odeje, že praznuje 30 letnico.

 

Po koncertu Andreja Šifrerja pa se v soboto ob 20h v Športni dvorani obeta 26. Alpski večer- na svoj račun bodo prišli ljubitelji in ljubiteljice narodnozabavne glasbe.

 

Bled ta konec tedna gosti tudi tekmovanje v podvodni fotografiji, tekmovalce boste lahko srečali v Grajskem kopališču, 15. maja pa bodo na Bledu že tradicionalno tekmovali barmani.

Blejski zdravstveni dom jutri ob 9h organizira test hoje, start in cilj dva kilometra dolge preizkušnje, ki pokaže, kakšna je naša splošna telesna pripravljenost, bo s startom in ciljem nad Grajskim kopališčem.

Jutri med 9. in 14.30 bo okoli jezera tradicionalna kolesarska dirka. Gre že za 40 mednarodno dirko okoli Blejskega jezera, blejski kolesarski klub pa vse udeležence opozarja, da bodo ceste okoli jezera med dirko zaprte.

Oglejte si tudi