Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Bled je bil 8. julija tekaška prestolnica Slovenije!

Bled - 8. julija je na tekaški progi okoli Blejskega jezera uživalo več kot 4000 tekačev. Zanje pa je navijalo 4000 navijačev. Športni dogodek, kot ga Bled ne pomni!

Vitezi Dobrega Teka so poskrbeli za vse organizacijske vidike. Delo so ponovno opravili z odliko in navdušili več kot 8000 obiskovalcev.

 

Nočna 10ka je bila najboljša doslej! Točno ob 22. uri se je na startu zbralo rekordno število tekmovalcev - 3003 teka in druženja željnih tekačev iz Slovenije in 21 drugih držav sveta. Za tek skoraj idealno vreme; med tekom je bilo okrog 22 stopinj, celo nekaj kapelj dežja je osvežilo ozračje. Za povrh je ravno pred startom vzšla polna luna.

 

Zmago je po napetem boju (večino tekme sta tekla z ramo ob rami) odnesel odlični atlet Mitja Krevs, ki se je vrnil po poškodbi in s časom 33.05 na koncu zanesljivo slavil pred nekdanjim državnim prvakom v maratonu Janezom Mulejem (33.34) . Za njim sta se zvrstila še mladi Filip Baumgartner (34.32) in nekdanji zmagovalec na 10ki Peter Kastelic (34.52). Pri dekletih je sloves opravičila atletinja Sonja Roman, ki je suvereno zmagala s časom 36.28 pred lansko zmagovalko Nejo Kršinar (38.38) in legendo slovenskega teka, Heleno Javornik (39.31).

 

Bosonogci so tokrat lovili Uroša Kralja, ki je s časom 39.07 slavil pred Janezom Mihovcem (40.06)  in Gregom Derlinkom (42.02). Pri dekletih je dirka tudi dala novo zmagovalko -  bosonoga zmaga je šla Sanji Vebster (47.24) , druga je bila Irena Gruntar, tretja pa Savi Švigelj.

 

Letošnjo izvedbo Nočne 10ke so popestrili tudi zanimivi gostje. Med drugimi so to vrhunski tekači in znani olimpijci Primož Kobe, ki je za tekače navijal v vodilnem avtu, Žana Rojnik, Roman Kejžar, Helena Javornik in Sadik Mujkič ter vrhunski atleti  Mitja Krevs, Janez Mulej, Denis Šketako in Neja Kršinar. Manjkal ni niti ambasador Coca Cole Jure Košir. Tomaž Razingar, znani hokejist in olimpijec je bil štarter. Predsednik države Borut Pahor se je spet vrnil na Nočno 10ko in pokazal, da je še vedno v odlični formi.

Rezultati: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3258&tip=B

 

Fotografije:  https://www.facebook.com/pg/nocna10ka/photos/?tab=albums

Oglejte si tudi