Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Slovesnost ob 240. obletnici prvega vzpona na Triglav

Spoštovani,  obveščamo vas, da bo zaradi slabše napovedi vremena, v nedeljo, 2. 9. 2018, osrednja slovesnost ob 240 - letnici prvega pristopa na Triglav " DOMA POD TRIGLAVOM" prestavljena iz prvotne lokacije, pri spomeniku štirim srčnim možem, v dvorano Danica, v Bohinjsko Bistrico.
Slovesnost, na kateri bo slavnostni govornik predsednik države Borut Pahor, se bo pričela točno ob 20.00 uri in bo v živo predvajana na 1. programu TV Slovenija.
Po končani prireditvi si bomo lahko premierno ogledali dokumentarni film, NAŠ TRIGLAV, ki ga je skupaj s TV Slovenija zasnoval javni zavod, Turizem Bohinj.

Tržnica Julijskih Alp, ki bo prav tako v nedeljo 2.9. 2018,  bo normalno potekala od 10.00 do 18.00 ure v parku na Ribčevem Lazu. Ob poti  skozi park proti "Pod Sklaci" Na Tržnici bo tudi srednjeveška kuhinja, v kateri se bo kuhal srednjeveški golaž in še kaj. Predstavniki iz 10 občin Julijskih Alp se bodo na stojnicah predstavili s svojo ponudbo. Tako promocijsko, kot tudi s produkti in izdelki. Vsekakor pa ne bodo manjkale domačinke in domačini s svojo ponudbo bohinjsko/from Bohinj .

Na tržnici bo tudi živa glasba z glasbeno skupino Cart.

Turizem Bohinj

Oglejte si tudi