S kolektivno blagovno znamko Bled Local selection / Blejski lokalni izbor želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost rokodelskih izdelkov, pridelkov in živilskih izdelkov ter gastronomskih posebnosti (jedi in pijač, postreženih na gostinski način) in njihovih ponudnikov na območju podeljevanja pravice do uporabe te znamke.
Za pridobitev pravice do uporabe znamke se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oz. izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:
- so pridelani oz. proizvedeni opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih,
- so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen način,
- zagotavljajo ustrezno kakovost,
- izvor idej, živil/gradiv, postopkov izdelave in izvedbe izdelkov oz. storitev mora biti vsaj 50 % z območja podeljevanja pravice do uporabe KBZ Bled Local selection (oz. 30 % za jedi in pijače postrežene na gostinski način), oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če živil oz. gradiv za določene izdelke ni mogoče zagotoviti v Sloveniji (izjemo predstavljajo temeljna živila npr. sladkor, sol, riž, čokolada),
- rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območje podeljevanja pravice do uporabe KBZ Bled Local selection in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino območja,
- so opremljeni s celostno komunikacijsko podobo in ceno – primerni za na prodajno polico.
KBZ Bled Local selection se uporablja za označevanje kakovosti:
- rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja,
- pridelkov (npr. sadja, zelenjave, poljščin, svežih zelišč in začimb) in živilskih izdelkov (npr.: iz mleka, mesa, sadja, zelenjave, žit ipd.),
jedi in pijač postreženih na gostinski način, na območju podeljevanja pravice do uporabe KBZ Bled Local selection.
Območje podeljevanja
pravice do uporabe KBZ Bled Local selection so občine: Bled, Bohinj, Gorje,
Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica, Tržič, Žirovnica oz. Slovenija, če Turizem
Bled povabi ponudnika in strokovna komisija za ocenjevanje produktov s KBZ BLS
oceni, da je produkt primeren.
Termini ocenjevanj v letu 2021:
Ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja bo potekalo 25. marca 2021 med 12.00 in 15.00 v prostorih Infocentra Triglavska roža Bled, Ljubljanska cesta 27.
Rok za prijave: 18. marec 2021.
Izdelke prinesete v ocenjevanje 25. marca 2021 med 9.00 in 11.00 na lokacijo ocenjevanja. Izdelke boste lahko prevzeli po koncu ocenjevanja, predvidoma ob 16.00 ali v prihodnjih dneh na Turizmu Bled.
Ocenjevanje pridelkov in živilskih izdelkov bo potekalo 25. marca 2021 med 12.00 in 15.00 v prostorih Infocentra Triglavska roža Bled, Ljubljanska cesta 27.
Rok za prijave: 18. marec 2021.
Izdelke prinesete v
ocenjevanje 25. marca 2021 med 9.00 in 11.00 na lokacijo
ocenjevanja.
Izdelke boste lahko prevzeli po koncu ocenjevanja, predvidoma ob 16.00 ali v
prihodnjih dneh na Turizmu Bled.
Ocenjevanje jedi in pijač postreženih na gostinski način bo potekalo 22. aprila 2021.
Rok za prijave: 15. april 2021.
Koordinator ocenjevanja vam bo javil uro - kdaj vas bo obiskala strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila jedi oz. pijače.
Za prijavne obrazce in podrobne informacije se lahko obrnete na Majo Pančur, ki je na voljo na prek elektronske pošte: maja.pancur@visitbled.si, prijavnice pa so objavljene na spletni strani www.bled.si.
Turizem Bled





