Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Razbremenilni cesti se ponovno odmikata, državna mošnja je prazna

Bled - Blejski obvoznici se umikata v nedoločno prihodnost, je najkrajši opis včerajšnjih pogovorov ministra za infrastrukturo, Sama Omerzela, blejskega župana Janeza Fajfarja in predstavnikov občinske uprave Občine Bled.  Kot je po pogovorih, na katere se je Občina Bled pripravila s posebnim memorandumom, dejal minister, sta bili osrednja tema južna in severna razbremenilna cesta, ki sta potem, ko je Občina Bled svoje delo opravila, v domeni države, saj sta to državni cesti. 

 

Država je že začela z delnimi odkupi zemljišč, ki pa jih je ustavila, saj nima več denarja. Minister je ponovil znano dejstvo, da bo Direkcija RS za ceste letos nadaljevala samo s projekti, ki so podprti iz evropskih skladov, v integralnem proračunu pa denarja za novogradnje ni.  Ministrstvo sicer pripravlja predloge, kako nekaj denarja za to postavko vendarle dobiti, kar pa bo, pravi minister, odvisno tudi od državljank in državljanov , namreč če bodo, kot se je izrazil, pripravljeni  kakšen dodatni cent nameniti za ceste.

 

Na konkretno vprašanje, kdaj torej lahko Bled računa na začetek gradnje, ni želel odgovoriti, saj bi bilo to po njegovem mnenju neodgovorno.

 

Blejski župan Janez Fajfar je dejal, da je ob vsem dogajanju dobro vsaj to, da je minister odkrito povedal, da denarja ni in dodal, da upa, da se vlada zaveda, kakšen madež na obličju Bleda je ne-izgradnja obvoznic.

Oglejte si tudi