Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Bled je gostil 52. srečanje gorenjskih turističnih delavcev

Na čudovito, še zadnjo "poletno" soboto v oktobru smo na Bledu v organizaciji Turističnega društva Bled in Gorenjske turistične zveze gostili srečanje gorenjskih turističnih delavcev prostovoljcev. Udeležilo se ga je 84 članov devetnajstih turističnih društev s cele Gorenjske.

Člani TD Bled smo pripravili pester program. Ob prihodu so udeleženci srečanja za dobrodošlico lahko poskusili posmodulo, jed, ki se ponaša tudi s certifikatom Blejski lokalni izbor, nato so se s turističnim vlakcem popeljali na panoramsko vožnjo okrog jezera, nekateri pa so izstopili na Mlinem in se s pletno popeljali na Blejski otok. Uradni del srečanja je sledil v poznih popoldanskih urah v Festivalni dvorani Bled, kjer je Gorenjska turistična zveza podelila priznanja najbolj zaslužnim društvom, posameznikom in najlepše urejenim izletniškim krajem na Gorenjskem. Posebna priznanja so prejeli tudi gojitelji najlepših gorenjskih nageljnov, katerim Gorenjska turistična zveza posveča posebno pozornost in si s svojo akcijo Vrnimo gorenjski nagelj na gorenjski balkon prizadeva za ohranjanje te čudovite rože. Program sta povezovala Niko Rakovec in Alojz Ropret v vlogi Arnolda Riklija, ki je udeležence prireditve ob koncu tudi razgibal s kratko telovadbo. Z igrico »Ne razjezimo Blejskega zlatoroga« so se predstavili tudi učenci OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled pod vodstvom mentorice Elizabete Žnidaršič. Prisotne so pozdravili predsednik Turističnega društva Bled Ludvik Kerčmar, predsednica Gorenjske turistične zveze Lucija Kavčič in župan Občine Bled Anton Mežan. Vsi so poudarili pomen prostovoljstva, predvsem pa medsebojnega povezovanja in sodelovanja.

V spomin na srečanje so udeleženci odnesli domov rajsko ptico, spominek, ki so ga izdelali člani turističnega podmladka pri OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled pod vodstvom mentorice Saše Zupan.

Večer smo zaključili z večerjo v hotelu Astoria, ki so jo pripravili študentje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled pod vodstvom mentorja kuharstva dr. Jožeta Zalarja in mentorja strežbe Zorana Joziča. Odlična hrana, lepi pogrinjki in vrhunska postrežba so navdušili vse, od prvega od zadnjega. Za veselo vzdušje so poskrbeli člani Folklorne skupine Bled z venčkom ljudskih plesov.

Organizacija srečanja je zahtevala veliko ur prostovoljnega dela ekipe našega društva in  ostalih navedenih, zadovoljni obrazi udeležencev srečanja in njihove pohvale pa so največje plačilo za ves vloženi trud. Vse to pa ne bilo mogoče brez že prej omenjenega sodelovanja in povezovanja. Zato se za sodelovanje zahvaljujemo Občini Bled, Zavodu za kulturo Bled, Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled, OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled, blejskim pletnarjem in podjetju Čarman Bled d.o.o.

Tekst: Vanja Piber

Foto: Vanja Piber, Živa Rant


Oglejte si tudi