Logo MojaObčina.si
JUTRI
2°C
-2°C
SRE.
1°C
0°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti smo začeli s kolesarskim krogom

Ob začetku Evropskega tedna mobilnosti smo tudi letos turistična društva Bled, Bohinjska Bela, Ribno in Zasip organizirala zdaj že tradicionalni Blejski kolesarski krog, tokrat na relaciji Bled, Selo, Bohinjska Bela, Zasip in tudi z do zdaj najbolj številčno udeležbo. V prelepem sončnem sobotnem jutru smo se izpred Infocentra Triglavska roža Bled podali do Sela, kjer so nam člani družine Čebašek predstavili Alpski zajtrk, ki smo ga seveda poskusili in nas je napolnil z energijo za nadaljevanje poti.

Naslednja postaja našega kolesarjenja je bila Bohinjska Bela, kjer so nas pričakali člani Turističnega društva Bohinjska Bela. Predstavili so nam najnovejšo pridobitev na Godrnjačevi poti, ki jo zavzeto vzdržuje njihov član Miro Kelbl, ki nam je razkril vse skrivnosti tematske poti, vključno z zanimivostmi o novosti, bunkerju ob železniški progi.

Pot smo nadaljevali navkreber, čez Megre in se spustili do Velike Zake, kjer smo v naše objektive mimogrede ujeli prizorišče ene najodmevnejših letošnjih prireditev na Bledu  Luka 2 Bled. Košarkarsko igrišče na gladini jezera je navdušilo vse prisotne. Sledil je še vzpon do železniške postaje in naprej v Podhom in Zasip in že smo bili na cilju, v novi piceriji  "Kmetija" v Mužah, ki nam jo je ponosni lastnik z veseljem razkazal. Seveda smo poskusili tudi njihove slastne pice, sproščeno poklepetali in si obljubili, da se drugo leto ponovno vidimo.

Skupaj smo začeli Evropski teden mobilnosti na najlepši možen način  z veseljem do kolesarjenja, odkrivanja novosti v naši okolici, okušanjem lokalnih dobrot in povezovanja.

Tekst in foto: Vanja Piber

Oglejte si tudi