Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
9°C
SRE.
19°C
10°C
Oceni objavo

Dobrodelnost in ustvarjalnost

Bližajoči se december je predstavljal klic za članice Turističnega društva Bled, ki smo se zbrale na tradicionalni delavnici adventnih venčkov. Ta je v zadnjih letih tudi dobrodelna. Dvodnevna delavnica pod vodstvom Mete Kenda je bila izjemno produktivna, saj je okrog 20 članic društva združilo moči in kreativnost in s svojimi spretnimi rokami izdelalo več kot 60 prelepih, unikatnih venčkov. Vse smo namenili dobrodelni prodaji, ki smo jo izvedli v okviru prireditve Zimska pravljica v prvem adventnem koncu tedna. Kljub slabemu vremenu in manjšemu obisku prireditve smo uspeli prodati prav vse in zbrali smo 1200 €, znesek, ki ga bomo v celoti namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ta pa družini v stiski iz naše okolice.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vsem članicam turističnega društva, ki so sodelovale pri izdelavi venčkov. Vaša predanost in trud sta omogočila uspeh te dobrodelne akcije. Hvala vsem, ki ste prišli na prireditev in kupili venčke, s čimer ste prispevali k zbranemu znesku. Posebna zahvala pa gre tudi blejskim gasilcem, ki so nam prijazno odstopili prostor za izvedbo delavnice.

Zavedamo se, da so v teh prazničnih časih mnogi v stiski, zato smo veseli, da smo lahko s skupnimi močmi prispevali k pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo, hkrati pa smo lahko doživeli čarobnost ustvarjanja in deljenja v duhu praznične solidarnosti. Hvala vsem, ki ste bili del te lepe zgodbe, ki sega onkraj venčkov in prinaša toplino v srca naše skupnosti.

Vanja Piber

Oglejte si tudi