Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
21°C
4°C
Oceni objavo

Proračun sprejet, osrednja investicija Medgeneracijski center Vezenine

Blejski občinski svet je na sinočnji seji v drugem branju potrdil proračun za letošnje leto. Na prihodkovni strani je težak 14,3 milijona evrov, največ prihodkov je davčnih, pomembna novost v letošnjem letu pa je 2,3 milijona evrov prihodkov z naslova turistične takse.

Za investicije ima Občina Bled letos na voljo skoraj 6 milijonov evrov lastnih sredstev, še okoli 300.000 evrov investicijskega potenciala pa gre drugim proračunskim porabnikom. Daleč največ se tudi letos porablja za ceste.

Med investicijami, ki so letos že končane, je zaključeno komunalno urejanje poslovno stanovanjske cone na Selišah, kjer že pridobivajo uporabno dovoljenje in nadaljujejo s projektom izgradnje Medgeneracijskega centra Vezenine. Medgeneracijski center Vezenine je največji projekt Občine Bled v letošnjem in prihodnjem letu, v centru bo prostor za novo knjižnico, programe Ljudske univerze Radovljica – Medgeneracijskega centra Bled in dnevni center za dnevno oskrbo starejših, ki jo bo izvajal Dom dr. Janka Benedika Radovljica. Za Seliše bo občina dobila tudi evropska sredstva za ozelenitev območja in za muzejsko zbirko v Medgeneracijskem centru.

Med večjimi investicijami so še vzpostavitev centralnega ogrevanja v Zadružnem domu Ribno, odkup zemljišč in obnova pristana za pletne na Mlinem, ki je vredna okoli 160.000 evrov.

Vrtec Bled bo dobil še eno novo otroško igrišče, parkirišča pri vrtcu ob Seliški cesti pa novo podobo in novo ozelenitev.

Z evropskimi sredstvi je podprta tudi otroška didaktična pot, ki bo zaživela okoli jezera in so jo pri turističnem krožku izdelali otroci z blejske osnovne šole, enega izmed ohranjenih blejskih kozolcev bodo kot kolesarsko počivališče prestavili ob kolesarsko stezo ob severno obvoznico, po vsej občini pa bo zraslo še 12 novih postajališč, letos pa bosta zaživeli še dve izposojevalnici koles, in sicer ob Ledeni dvorani in pri Infrastrukturi.

Oglejte si tudi