Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Prejemniki zlatih plaket

Plekte bodo slovesno podelili v nedeljo, 10. aprila ob 18. uri na osrednji občinski proslavi ob občinskem prazniku.

Toni Kristan

Toni Kristan se je že pri sedmih letih včlanil v domače gasilsko društvo, že od malega je sodeloval na številnih tekmovanjih in kvizih, zdaj je gasilski častnik prve stopnje. Bil je član Nadzornega odbora PGD Selo, član Upravnega odbora in vse do leta 2008 poveljnik društva. Za svoje delo je prejel več priznanj in plamenic, njegovi sta priznanji Gasilske zveze 3. in 2. stopnje ter plamenici 3. in 2. stopnje, je lastnik značk za 40- letno delo v gasilski organizaciji in za 30- letno delo za opravljanje operativne gasilske službe. Od leta 2008 se povsem posveča delu z mladimi, saj je mentor gasilske mladine. Kot mentor mlade vodi tudi na tabore in letovanja.

Dva zaporedna mandata je bil član sveta KS Ribno in pobudnik srečanja vasi Selo - Sela - Sele, ki ga je PGD Selo organiziralo lani. To je bilo že 19. srečanje po vrsti, Toni Kristan je vsa ta leta skrbel, da so se Selani lahko udeleževali srečanj po Sloveniji. Lani je predsedoval organizacijskemu odboru srečanja, na Selu so sprejeli več kot 1200 ljudi iz 42. slovenskih vasi s tem imenom. Bil je glavni organizator, požrtvovalno je opravil svoje delo!

 

Tomaž Razingar

 

Hokejist Tomaž Razingar je svojo profesionalno kariero začel leta 1996 v jeseniškem Acroniju, kjer je igral večino svoje kariere, igral pa je tudi za moštva na Češkem in v Avstriji, v italijanski ligi, severnoameriški, švedski in nemški, kariero je zaključil na Slovaškem. Za slovensko reprezentanco je nastopil na petnajstih svetovnih prvenstvih, leta 2009 je postal kapetan reprezentance, od leta 2012 pa rekorder v nastopih za reprezentanco, saj je odigral 212 tekem in dosegel 81 zadetkov. Bil je zraven pri zgodovinskem dogodku - nastopu na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je na otvoritveni slovesnosti tudi nosil slovensko zastavo. Proti koncu svoje hokejske poti je odšel v podjetniške vode, poleti pa bo organizator hokejske akademije na Bledu.

 

Prostovoljno gasilsko društvo Zasip

 

Društvo letos praznuje 110- letnico ustanovitve, danes šteje 130 članic in članov. Društvo je zelo aktivno in sodeluje na vseh področjih zaščite in reševanja, specializiralo se je za prvo pomoč, ki jo izvaja za celo občino Bled. Zgledno skrbi za izobraževanje svojih članov in članic, poseben poudarek daje usposabljanju za uporabo IDA, za gašenje notranjih požarov, usposabljanju bolničarjev in tehničnih reševalcev. Vsa ta znanja so zelo potrebna in pomembna za izvajanje planiranih nalog v okviru sodelovanja operativne enote ob morebitnih nesrečah v občini ali širše. V PGD Zasip skrbijo tudi za izobraževanje podmladka, ki se redno udeležuje vseh aktivnosti na gasilskem področju.

 

 

Oglejte si tudi