Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Deli
4006

Povezujemo pristojnosti in poslanstva deležnikov pri hitrem ukrepanju za ohranitev zdravja Blejskega jezera

Povezujemo pristojnosti in poslanstva deležnikov pri hitrem ukrepanju za ohranitev zdravja Blejskega jezera

Ekološko stanje Blejskega jezera se je po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) v zadnjih letih poslabšalo. Z namenom iskanja hitrih in učinkovitih rešitev ter njihove čimprejšnje realizacije so danes minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak, državna sekretarka dr. Metka Gorišek, generalni direktor Direktorata za vode in investicije Bojan Dejak s sodelavci sprejeli župana Občine Bled Janeza Fajfarja in direktorja občinske uprave Bled Roberta Klinarja.

Skupna ugotovitev je, da je treba združiti ukrepe, ki jih je možno realizirati v čim krajšem času z namenom zajezitve problematike onesnaženosti jezera in med dolgoročnimi ukrepi zbrati tiste, ki bodo ustvarili pogoje za ohranitev neokrnjenega bisera, Blejskega jezera.

Glede na pristojnosti za izvedbo posameznih predlaganih ukrepov so ukrepi razdeljeni na tiste, katerih izvedba je v pristojnosti občine in na ukrepe države. Predstavniki Občine Bled ter Ministrstva za okolje in prostor soglašajo, da je k iskanju rešitev in njihovi realizaciji treba pristopiti v krogu vseh deležnikov, katerih poslanstvo in pristojnosti so usmerjene k izboljševanju ekološkega stanja jezera, so v sporočilu za javnost zapisali na Ministrstvu za okolje.

 

Kot je po prihodu domov povedal župan Janez Fajfar, je zelo zadovoljen, ker je pismo doživelo takojšen odziv tako pri predsedniku republike kot pri vladi: »Upam in verjamem, da bomo končno začeli s skupnimi ukrepi in sanacijo jezera«. 

 

Novica je objavljena na https://www.gov.si/novice/2020-03-31-povezujemo-pristojnosti-in-poslanstva-deleznikov-pri-hitrem-ukrepanju-za-ohranitev-zdravja-blejskega-jezera/

 

Foto: MOP

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi